lige petice

Francuski klub na gostovanje u kupu putovao 16.000 kilometara

Foto: Twitter

KAD JE ždrijeb 7. kola francuskoga kupa spojio Trelissac FC i AS Venus, za domaćine je to trebala biti samo jedna od uobičajenih utakmica u kalendaru.

No za nogometaše Venusa to se pretvorilo u pravi pothvat. Naime, Venus je klub s Tahitija, malog otoka u Francuskoj Polineziji (francuski teritorij u Tihom oceanu), koji se ima pravo natjecati u francuskom kupu. Ne bi to bio preveliki problem da Venus ne mora putovati 16.000 kilometara do Trelissaca i još 16.000 da bi se vratio kući

 

Uprava Venusa maksimalno ozbiljno je shvatila ovo gostovanje pa je momčad u Francusku stigla prije dva tjedna kako bi se aklimatizirala i naviknula na vremensku razliku od 11 sati. Venus je odigrao i dvije prijateljske utakmice te se dobro pripremio za večerašnji susret.

Četvrtoligašu Trelissacu ovo nije prvi put da ugošćuje protivnika iz Polinezije. Prije 20 godina ugostili su AS Dragon i pobijedili ga 4:0, a Venus nije jedini klub s drugih francuskih teritorija koji će u ovom kolu gostovati u Francuskoj. Jumeaux de Mzouazia, klub s otočića Mayotte između Madagaskara i Afrike, gostuje kod francuskog osmoligaša Pledrana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.