FourFourTwo: Gattuso u Hajduku? Dajemo mu četiri mjeseca

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

GENNARO GATTUSO nije sjajno krenuo na klupi Hajduka. U prvih šest utakmica ima dvije pobjede, tri remija i jedan poraz, onaj najbolniji od Ružomberoka u četvrtak, koji je značio ispadanje iz Europe već u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. 

Grafika: Sofascore

Hajduk je pod vodstvom Talijana slavio samo protiv HB Torshavna u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu i protiv Slaven Belupa u prvom kolu Supersport HNL-a. Remije je upisao redom protiv HB-a u uzvratu, Ružomberoka u prvoj utakmici i Lokomotive u uzvratu.

Varaždin bi mogao biti ključan

Zasad nema govora o smjeni talijanskog stručnjaka, ali ako ne pobijedi Varaždin za vikend na Poljudu, ne treba se čuditi ako čelnici Hajduka i tu opciju stave na stol. 

"Treba stisnuti zube i krenuti samo jednom ulicom, rada i profesionalizma, druga ulica ne postoji. Ne mislim napustiti ovaj klub i igrače koji su dali svoj život, sve od sebe i pošteno igraju, ne bi bilo dobro da ih napustim i bježim", rekao je Gattuso u najavi utakmice s Varaždinom i dodao:

"Trebamo suzbiti razočaranje i frustracije, maksimalno se posvetiti Varaždinu, s punim poštovanjem prema svima i boriti se do kraja. Nema alibija, vidjeli ste da smo živa momčad, od lani nam fali osam igrača, ali to smo mi, malo nas je, ali se moramo boriti."

Englezi sumnjaju u Gattusa

Engleski FourFourTwo objavio je tekst o Gattusu i njegovom dolasku u Hajduk te u njemu dao nimalo optimističnu prognozu o tome koliko će Talijan trajati u Splitu. Temelje je na činjenici da se ni ranije nije nigdje predugo zadržao kao trener.

"Gattuso je dosad imao poprilično zanimljivu trenersku karijeru. Milan, Napoli i nakon toga neuspješni angažmani u Valenciji i Marseilleu. Ove godine u lipnju je predstavljen kao novi trener splitskog Hajduka. Na toj poziciji dajemo mu četiri mjeseca", navode Englezi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.