ZDRAVKO MAMIĆ

FOTO Bjegunac Mamić je s Dinamom u Žepču. Dobio je aplauz na stadionu

Armin Durgut/PIXSELL

HRVATSKI prvak GNK Dinamo trenutačno se nalazi u Žepču gdje će danas odigrati utakmicu protiv domaćina, a već sutradan putuju u Tuzlu u goste FK Slobodi.

Obje utakmice bit će odigrane povodom obilježavanja sto godina postojanja klubova NK Žepče i FK Sloboda Tuzla. Mnogobrojnu Dinamovu delegaciju u Žepču je dočekao nekadašnji izvršni predsjednik Dinama i dopredsjednik HNS-a, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić.

Mamić, koji se u Međugorju nalazi kao bjegunac od hrvatskog suda, susreo se i s bratom Zoranom Mamićem, sportskim direktorom hrvatskog prvaka.

Prvo su se susreli u klupskim prostorijama, gdje su održali sastanak s gradskim vlastima i klubom, a zatim su otišli na stadion.

Bjegunac Mamić srdačno je dočekan i pozdravljen pljeskom na stadionu.

Podsjetimo, treća optužnica Mamića tereti da je s računa Dinama u Austriji podignuo 16,7 milijuna kuna i koristio novac u privatne svrhe.

U lipnju prošle godine Mamić je u Osijeku osuđen kaznom zatvora u trajanju od šest i pol godina zbog teške pljačke Dinama, a uoči izricanja presude pobjegao je u BiH, gdje se i danas skriva od hrvatskog pravosuđa.

Druga optužnica tereti Mamićev klan, u kojem su i njegov sin Mario te brat Zoran, aktualni šef struke Dinama, za udruživanje u zločinačku organizaciju zbog pljačke Dinama teške dodatnih 200 milijuna kuna putem transfera igrača i fiktivnih usluga.

Mamić tvrdi da i dalje vodi Dinamo te da iz kluba neće otići do smrti. U tijeku istrage zbog podizanja novca s Dinamovog računa u Klagenfurtu Mamić nam je prije bijega u BiH kazao da je to njegov novac koji je godinama posuđivao klubu.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.