Forlan u drami produžetka uveo Atletico u finale protiv Fulhama

NOGOMETAŠI Atletico Madrida igrat će finale Europa lige protiv Fulhama, iako su poraženi 2:1 u produžetku protiv Liverpoola na Anfield Roadu.

Prvih 15 minuta prošlo je u dominaciji Liverpoola, ali samo kad je posjed lopte u pitanju. Imali su dvije prilike, no 19-godišnji golman De Gea nije bio impresioniran. Igrači Atletica čekali su svoje prilike iz kontre, a na Anfield Roadu su se "otkočili" nakon 20-ak minuta.

Pokušavali su Aguero, Perea glavom, no Reina je bio siguran. Domaćini su imali lijepu priliku nakon sjajnih dodavanja veznih igrača u 25. minuti, Gerrard je poslužio Kuyta, a Nizozemac pucao iznad gola. Opet je Gerrard bio u glavnoj ulozi u 31. minuti , kad je iz slobodnog udarca poslužio Aggera. On je lijepo pucao i zabio, no bio je u zaleđu. Nastavio se pritisak Liverpoola do kraja poluvremena, a urodio plodom u 44. minuti.

Benayoun se sjajno riješio svog čuvara, dao povratnu loptu Aquilaniju, koji je zabio drugi gol za Liverpool ove sezone. Ovaj je bio toliko važan. Talijan je majstorski reagirao, no Benayoun je bio arhitekt sjajnim potezima.

U drugom dijelu obje su momčadi bile opreznije nego u prvih 45 minuta. Prvih 15 minuta gotovo da nije bilo prilika, a tad se rasplamsalo. Liverpool je pleo igru, Atletico brojao promašaje. Do 70. minute Simao, Assuncao, Garcia i Reyes nisu mogli pronaći okvir gola, no Španjolci su u tim trenucima ostavljali bolji dojam.

Liverpool je djelovao mirno i tražio mat situaciju za toliko željeni drugi gol. No njihovo strpljenje nije donosilo plodove, gotovo da nisu imali udarac po golu do 71. minute kad je Benayoun nakon kontre pucao iznad gola. Španjolci su u drugom dijelu imali pregršt udaraca po golu, no većina je bila iz daljine i odsjedala na tribinama. Osnovno je u tom periodu utakmice bilo obraniti se...

Produžetak ponudio više uzbuđenja od cijele utakmice


U 77. minuti nakon Gerrardova kornera promašio je Lucas, do 90. minute obje su se momčadi još više pokušavale obraniti. Izmjenjivale su se poluprilike, no do produžetaka nije se dogodilo ništa. A tad, vatromet... Već u četvrtoj minuti produžetka, nakon lijepe akcije, Yossi Benayoun se pretvorio u heroja Redsa, zabivši sjajan gol s lijeve strane u desni kut na asistenciju Lucasa.

No njemu i suigračima slavlje je pokvario Diego Forlan. Urugvajac je u 102. minuti zakucao loptu s nekoliko metara u desni Reinin kut i tim sjajnim udarcem uveo Atletico u finale. Španjolci su se nakon osrednje u Primeri tako ipak iskupili i borit će se za naslov u drugom najelitnijem europskog natjecanja. Liverpool ima za čime žaliti...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.