Finale Kupa EHF-a prepuno Hrvata

RUKOMETAŠI Gorenja ugostit će u subotu njemački Gummersbach u prvoj finalnoj utakmici Kupa EHF. Hrvatski trener Gorenja Ivica Obrvan povukao je uoči susreta zanimljivu paralelu.

Gummersbach je odličnu formu potvrdio na nedavnom završnom turniru njemačkog Kupa, kada su u polufinalu dobili HSV na njegovom terenu s 8 golova razlike, iako su u 15. minuti gubili s 12-6.

"Dovoljno je istaknuti samo taj podatak da se vidi o kako se moćnoj momčadi radi. Predvodi ih nekadašnji naš igrač Momir Ilić, najzanimljiviji lijevi vanjski na tržištu za kojeg se vodila velika borba prije nego što je potpisao za Kiel. Ukoliko već na kraju ove sezone taj transfer bude realiziran, bit će vrijedan skoro kao cijeli proračun našeg kluba",  kaže Obrvan.

"Recept za uspjeh? Pokušat ćemo pronaći njihove slabe točke, a onda ih nastojati i iskoristiti", ponudio je jednostavan odgovor bivši hrvatski reprezentativac, ne ulazeći u taktičke detalje.

"Gummbersbach je veliki favorit. No, mi smo svoje europske ciljeve ionako već premašili. Izgledi za konačni uspjeh su nam 30 posto",  dodao je kapetan Gorenja Sebastjan Sovič.

Zanimljivo da je u Gummersbachu također ''u sedlu'' hrvatski trener, Sead Hasanafendić, a uz Ilića, u njemu igraju još dvojica bivših igrača Gorenja, hrvatski rukometaši Vedran Zrnić i Drago Vuković.

U Gorenju bi, pak, možda bili i veći optimisti, kada bi mogli računati na svog ponajboljeg igrača, hrvatskog ljevorukog krilnog reprezentativca Ivana Ćupića, za kojeg je zbog ozljede križnih ligamenata desnog koljena ova sezona već gotova.

Totalsport
Foto: Zurnal24.si

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.