Fernando Gonzalez odbija igrati za Čile: Nema me dok se ovi iz saveza ne pokupe

DOK JE aktualno rukovodstvo na čelu Čileanskoga teniskog saveza, ne želim nastupati za Davis Cup reprezentaciju", napisao je Fernando Gonzalez u pismu savezu.

Trenutačno 12. tenisač ATP ljestvice odbio je nastupiti za reprezentaciju u dvoboju prvog kola Svjetske skupine natjecanja muških teniskih reprezentacije, koji je Čile u Poreču od Hrvatske izgubio 5:0.

Sada je reagirao javnim istupom jer je dosadašnji predsjednik saveza Jose Hinzpeter, prošlog tjedna ponovno izabran s novim mandatom do 2012. godine. Pobijedio je na izborima protukandidata Jaimea Fillola, bivšeg tenisača koji je ima podršku vodećih reprezentativaca Gonzaleza, Nicolasa Massua i Paula Capdevillea.

Čileanskim tenisačima s Gonzalezom na čelu smetaju navodna mešetarenja predsjednika s prihodima od domaćih Davis Cup dvoboja. Gonzalez, konkretno, optužuje da Hinzpeter dijeli novac saveza s gradonačelnicima s kojima dogovara domaćinstvo domaćih Davis Cup.

Kap koja je prelila čašu bila je odluka rukovodstva saveza da će ubuduće na tenisače umjesto 70 posto svih prihoda od Davis Cupa, otpadati tek 40 posto, dok bi veći dio ostajao savezu.

"Vratit ću se igrati za Čile pod uvjetom da se predsjednik i njegova svita povuku iz Saveza, te ukoliko pritom sav novac koji su prisvojili našim zaslugama uplate u fond za razvoj mladih čilenaskih tenisača", odrješito je istaknuo Gonzalez.

Iz saveza su, svjesni opasnosti da im nastupanje otkaže cijela garnitura najboljih tenisača, izrazili žaljenje zbog nesporazuma, kao i nadu da će Gonzalez i njegovi kolege "shvatiti da griješe i ponovno se staviti na raspolaganje izborniku Hansu Gildemeisteru".

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.