Ferdinand impresioniran zvijezdom Cityja: Fenomenalan je

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je Kopenhagen 3:1 na gostovanju na danskom stadionu Parken u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Strijelci za momčad trenera Pepa Guardiole bili su Kevin De Bruyne, Bernardo Silva i Phil Foden, dok je za sastav trenera Jacoba Neestrupa pogodio Magnus Mattsson. City je mogao slaviti i znatno uvjerljivije s obzirom na to da je imaš više od 20 udaraca, od čega ih je osam išlo u okvir gola. Domaćin je puknuo jednom u okvir Cityjeva gola.

De Bruyne je postigao prvi pogodak, kod drugog je lopta od njega uz odbijanje došla do strijelca Silve, dok je za treći ponovno direktno, povratnom loptom, namjestio gol Fodenu. S druge strane, Foden je, uz postignuti pogodak, asistirao De Bruyneu na početku utakmice.

Unatoč fantastičnim nastupima navedenog dvojca, stručni komentator i legendarni engleski stoper Rio Ferdinand nakon susreta izdvojio je veznjaka Rodrija. "City je potpuno kontrolirao utakmicu. Nisu se brinuli niti pri rezultatu 1:1, kada je stadion eksplodirao. Utakmicu je kontrolirao jedan igrač - Rodri. Bio je fenomenalan", rekao je Ferdinand, koji je najbolje dane igračke karijere proveo u Manchester Unitedu.

Rodri je nezamjenjiv u Cityju

Rodri je na poziciji zadnjeg veznog odigrao cijeli susret i to mu je bio 30. nastup ove sezone. Dosad je postigao šest i asistirao za sedam golova te je nezamjenjivi član početne postave trenera Guardiole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.