Evo sve što trebate znati o prvom Dota 2 Majoru nove sezone

Foto: ESL 

Prvi Major turnir u Dota Pro Circuitu bit će ESL One u Hamburgu koji počinje u četvrtak, 26. listopada i trajat će sve do nedjelje. Osam ekipa borit će se za dio nagradnog fonda od milijun dolara i vrlo vrijedne Pro Circuit bodove. 

U četvrtak počinje prvi od čak jedanaest Majora ove sezone. I dok mnogi još raspravljaju o tome treba li ih biti manje i kako će zapravo izgledati Dota Pro Circuit u ovom formatu, većina interesnih skupina se slaže kako se radi o koraku u pravom smjeru koji bi trebao dodatno stabilizirati i revitalizirati Dota 2 esport. Međutim, gust raspored i veliki broj turnira umanjit će njihovu važnost jer postati pobjednik Majora kada ih je bilo svega nekoliko godišnje imalo je određenu težinu, a u samo u narednih 12 mjeseci dobit ćemo 11 pobjednika. 
 
Prvog pobjednika Majora nove sezone dobit ćemo već u nedjelju, 29. listopada, kada će se igrati finale ESL One turnira u Hamburgu. Na turniru će igrati osam timova, od čega su dva dobila pozivnicu, a ostali su svoje mjesto izborili kroz regionalne kvalifikacije. Timovi su raspoređeni u dvije skupine po četiri ekipe koje će se igrati po GSL sistemu, nakon čega dvije najbolje ekipe iz svake skupine prolaze odmah u polufinale. U doigravanju će svi mečevi biti eliminacijski, a neće biti ni meča za treće mjesto.
 
Među timovima koji će se natjecati vidjet ćemo neka dobro poznata imena, ali i neka s kojima se nismo toliko često susretali. Pozivnice su dobili finalisti prošlog The Internationala, Team Liquid i Newbee. Dvije ekipe koje smo već imali priliku vidjeti na StarLadder Minoru sredinom listopada. I dok je Team Liquid ponovo dokazao da su najbolja ekipa na svijetu i osvojio turnir, Newbee je igrao jako loše te turnir napustio bez pobjede. Upravo zbog toga Team Liquid je glavni favorit za osvajanje i prvog Majora nove sezone. 
 
Foto:  Valve 
 
Preostalih šest timova svoj je nastup osiguralo preko regionalnih kvalifikacija. Najjače regije ponovo su dale najbolje timove, dok je najveće iznenađenje stiglo iz Kine. Iz Europe i Amerike stižu nam Team Secret i Evil Geniuses, prevođene legendama Puppeyem i Fearom. Dvije ekipe tek se uigravaju i njihove najbolje partije ove sezone tek bismo trebali vidjeti. 
 
Iz CIS regije dolazi Virtus.pro, ekipa koja je uvijek spremna napraviti iznenađenje i dobar rezultat te se sigurno nadaju barem ponoviti uspjeh s Majora u Kijevu ranije ove godine, kada ih je porazio OG. Jugoistočnu Aziju predstavljat će Fnatic kojeg ćemo prvi puta vidjeti s novim igračima, EternaLEnVyem i Xcaliburom koji su u tim došli nakon prošlog The Internationala. 
 
Kinu će, na iznenađenje mnogih, predstavljati Keen Gaming koji je u regionalnim kvalifikacijama pobjeđivao ekipe kao Invictus Gaming, iG Vitality i LGD Gaming. Radi se o ekipi koja je svoje najbolje rezultate ostvarivala uglavnom u Kini te ih nismo dosad viđali na internacionalnim natjecanjima. Posljednja ekipa predstavlja Južnu Ameriku, a to je SG e-sports. Radi se o najboljoj južnoameričkoj ekipi, ali na međunarodnim turnirima u jakoj konkurenciji teško mogu napraviti dobar rezultat. Kako će sada Južna Amerika imati jednog predstavnika na svim turnirima, to bi moglo uvelike pomoći u razvoju te regije .
 
Raspored za prvi dan natjecanja, 26. listopada, izgleda ovako:
  • Newbee vs. Fnatic (16:00)
  • Evil Geniuses vs. Secret (17:10)
  • Team Liquid vs. SG e-sports (18:20)
  • Virtus.pro vs. Keen Gaming (19:30)
 
Najbolji meč trebali bi pružiti Evil Geniuses i Secret, a tom dvoboju vjerojatno će ovisiti i prvo mjesto u skupini A. Zbog loše forme u posljednje vrijeme Fnatic bi mogao iznenaditi Kineze i tako zakomplicirati stvari u skupini i vrlo rano prouzročiti probleme ekipi Newbee, koja bi za ostanak na turniru trebala pobijediti ili Evil Geniuses ili Secret, ovisno tko izgubi u njihovu međusobnom ogledu. 
 
U skupini B Liquid bi trebao osigurati prvo mjesto bez većih problema, dok je glavni favorit za drugi Virtus.pro. Međutim, kineske ekipe nikada ne treba otpisati. 
 
ESL One u Hamburgu pokazat će pravu sliku trenutnog stanja na svjetskoj sceni. Team Secret i Evil Geniuses trebali bi biti najteži protivnici Liquidu na putu do finala, ali i u tim mečevima trebao bi slaviti Liquid bez većih problema. Prvi Major nove sezone mogao bi se svesti na borbu za drugo mjesto. 
 
Pobjednici Majora, osim nagradnog fonda, osvojit će i 750 Pro Circuit bodova po glavi, što je pet  puta više nego što donosi osvajanje Minora. Tim na drugom mjesto osvojit će 450 bodova, dok će po 150 bodova (kao osvajači Minora) dobiti ekipe na trećem i četvrtom mjestu. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.