Evo koliko je Duje Ajduković zaradio porazom od Nadala

Foto: EPA

SPLIĆANIN Duje Ajduković (23) izgubio je u polufinalu ATP turnira u Bastadu od Rafaela Nadala, jednog od najvećih tenisača svih vremena. Bilo je 4:6, 6:3, 6:4. Hrvatski tenisač, koji je bio 130. na svijetu uoči ovog turnira i u njega je ušao kao kvalifikant, pružio je sjajan otpor legendarnom Nadalu te je vodio 1:0 u setovima, no Španjolac je ipak došao do preokreta.

Najveći je ovo uspjeh splitskog 23-godišnjeg tenisača na Touru te najveća zarada od jednog turnira u karijeri. Doma odlazi bogatiji za 30 tisuća eura. Inače, pobjednik ovog turnira osvaja 88 tisuća eura, dok će gubitnik u finalu osvojiti 51 tisuću eura. 

Nadal nahvalio hrvatskog tenisača

"Mislim da je ovo bio jako težak meč, Ajduković ima jedan od najboljih bekenda protiv kojih sam ikad igrao. Bilo je jako teško natjerati ga na greške, ali uspio sam i preživio sam. Jako sam sretan što idem u finale.

Pobijedio sam u četiri meča zaredom, to je za mene veliki uspjeh jer to nisam uspio već skoro dvije godine. Oporavljam se od niza ozljeda, borim se i mislim da su mečevi kao onaj jučer i danas oni zbog kojih ću sutra biti još malo bolji", rekao je Nadal nakon meča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.