Evo koliko dana Modrić i Real nisu izgubili od Barcelone na Camp Nouu

Foto: Getty Images / Guliver Image

BLIŽI se 238. službeni El Clasico u 10. kolu La Lige. Aktualni prvak Španjolske Barcelona dočekat će Real Madrid (nedjelja, 16:15), koji je trenutačno sedmi s četiri boda manje od rivala s Camp Noua. Bit će to prvi dvoboj nakon toliko godina bez Lionela Messija (ozljeda) i Cristiana Ronalda (otišao u Juventus), ali tu su Ivan Rakitić na jednoj te Luka Modrić na drugoj strani, od kojih će puno toga ovisiti u srcu Gaudijevog grada.

Blaugrana je u naletu - pet mečeva bez poraza (tri pobjede i dva remija), dok su Los Blancosi pod velikim pritiskom. Europski prvak ostvario je svega jednu pobjedu u posljednjih šest utakmica, uz četiri poraza i remi, pa je Julen Lopetegui pod velikim pritiskom, a španjolski mediji već ga danima smjenjuju.

Međutim, jedan podatak itekako ide na ruku momčadi iz Madrida, koja nije izgubila na Camp Nouu ukupno - 1300 dana! Posljednji put je Barcelona svladala svog najvećeg rivala u Kataloniji još 22. ožujka 2015. godine kada je bilo 2:1. Za vodstvo je zabio Jeremy Mathieu u 19. minuti, ali je u 31. izjednačio Cristiano Ronaldo. Ipak, pobjedu Barci donio je Luis Suarez 56. minuti, a baš se od Urugvajca puno očekuje sada kada nema Messija.

Evidentno, Realu više od Ronalda nedostaje trener Zinedine Zidane. Momčad je za vrijeme francuskog stratega, koji je osvojio tri Lige prvaka u nizu, odigrala četiri utakmice na Camp Nouu te ostvarila po dvije pobjede i remija, bez poraza. Zato Barca sada želi prekinuti neugodan niz, pobijediti i pobjeći na sedam bodova te vrlo vjerojatno uručiti otkaz Lopeteguiju, dok će Real pokušati produžiti niz i eventualnom pobjedom stići na samo bod od Katalonaca te se u potpunosti vratiti u trku za naslov prvaka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.