Euforični Zadrani nakon rušenja Cibone: Došao je kraj našim problemima

UNATOČ golemim financijskim nevoljama koje ih prate čitavu sezonu, ali o odlasku Micaha Downsa i Damira Rančića usred hrvatskog prvenstva, košarkaši Zadra furiozno su startali u A-1 ligu za prvaka.

Jedini su u uvodnih šest kola upisali sve pobjede, a posebno važan bio je jučerašnji trijumf nad Cibonom u Zadru pred više od četiri tisuće gledatelja, jer su se igrači Danijela Jusupa sad odvojili na dvije pobjede viška u odnosu na Vukove.

Jusup: Ispunili smo dva osnovna zahtjeva - zatvorili smo im šut za tricu i napadački skok

"Prvi put u ovoj sezoni, uz veliku pomoć publike, smo svladali Cibonu i zbog toga sam prezadovoljan, jer nema više one psihološke barijere koja nas je kočila. Sretan sam jer su moji igrači uspjeli ispuniti dva osnovna zahtjeva - zatvoriti im šut za tricu i napadački skok. Premda nije moj običaj izdvajanje pojedinaca, moram izdvojiti Marka Car koji igra sjajno u posljednjih nekoliko tjedana. Silno mu je naraslo samopouzdanje i sve što mu imam poručiti je neka samo tako nastavi", rekao je poslije pobjede strateg Zadra Danijel Jusup, a njegovo mišljenje dijeli i junak susreta Car:


"Iskreno se nadam da je sad našim problemima u koje smo upali pred završetak NLB lige došao kraj. Drago mi je da smo pokazali kako ne gubimo glavu u neizvjesnim završnicama, a što se tiče moje igre na mjestu playmakera, trener je od mene tražio da više odgovornosti uzimam na sebe i to sam vrlo dobro iskoristio."

Perasović: Do Andrićeve pete osobne još smo se nekako i držali...

Velimir Perasović čestitao je Zadranima na zasluženoj pobjedi: "Pred svojom publikom igraju zaista jako dobro, krasi ih jedna velika energija. Očito je da mi ne igramo kako bismo trebali, obrana nam je jako loša, a nakon što je Andrić izašao morao napustiti igru zbog pete osobne bilo je gotovo. Ipak, nadam se da će ovaj loš trenutak što prije postati prošlost."

Tomas: Jedina dobra stvar je što smo izgubili šest razlike

"Veliku grešku napravili smo već na startu utakmice kada smo dozvolili Zadru da nam utrpa 25 koševa u prvoj dionici dvoboja. Ozljede su ostavile dosta traga na moju igru, prvenstveno na šut za tri poena. Jedina dobra stvar je ta što smo izgubili s podnošljivih šest poena, to bi moglo biti presudno u borbi za prednost domaćeg terena u doigravanju. Naravno, ako budemo imali isti broj pobjeda kao i Zadrani", komentirao je Marko Tomas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.