transferi

ESPN: Real započeo pregovore sa Španjolcem u kojem Pep vidi novog Davida Silvu

Foto: EPA

REAL MADRID je započeo pregovore s Napolijevim veznjakom Fabianom Ruizom oko potencijalnog prelaska na Santiago Bernabeu iduće sezone.

Kako prenosi ESPN, sastanak se dogodio u listopadu i iako su pregovori još u ranoj fazi, španjolski veznjak favorizira Madrid kao opciju bez obzira na interes Manchester Cityja i Barcelone.

Dva problema u pregovorima s Napolijem

Kraljevski klub treba se tek nagoditi s Napolijem oko odštete jer Ruiz nema otkupnu klauzulu u svom ugovoru. Izvori bliski ESPN-u navode da je madridski klub spreman izdvojiti između 80 i 100 milijuna eura, ovisno o njegovom učinku ove sezone. 

Predsjednik Napolitanaca Aurelio De Laurentiis poznat je kao tvrd pregovarač, a dodatna prepreka u ovom transferu je to što se ključni igrači kluba iz Napulja - Jose Callejón i Dries Mertens - također premišljaju oko svoje budućnosti i u naredno vrijeme htjeli bi promijeniti sredinu. De Laurentiis si to ne može priuštiti.


Real ga prati već godinama, Pep u njemu vidi novog Davida Silvu

Interes Reala za 23-godišnjim Španjolcem nije novost. Klub je pratio igrača tijekom njegovog razvoja i u vremenu kad je igrao u mlađim kategorijama. Posebno su ga motrili 2017. godine kad je u Betisu igrao zajedno s Danijem Ceballosom. Real je Ceballosa doveo godinu kasnije, a Napoli iskeširao 30 milijuna za Ruiza. No Kraljevski klub riješio se ljetos Ceballosa prodavši ga u Arsenal, a Fabiana Ruiza nastavio je motriti. 

Suigrača Danija Olma iz mlade španjolske reprezentacije prate vodeći europski klubovi. Osim Reala, tu je stalan interes Barcelone i Manchester Cityja. Pep Guardiola vidi ga kao potencijalnog nasljednika Davida Silve koji je u posljednjoj godini ugovora s aktualnim prvakom Engleske. 

Svlačionica Reala bi Pogbu prije Ruiza

ESPN doznaje da bi Fabian najviše htio igrati u Realu kako bi bio bliže domu u Madridu, dok bi neki iz Realove svlačionice više preferirali Paula Pogbu nego Španjolca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.