ESL se vraća u Katowice s dvotjednim esport spektaklom

Foto: ESL

U Katowicama će se u veljači iduće godine održati ESL One i Intel Extreme Masters turniri i to jedan za drugim, a ukupno nagradni fond iznosit će 1,75 milijuna dolara. 

Katowice zaista imaju posebno mjesto u svijetu esporta, prvenstveno zahvaljujući gradskim vlastima i ESL-u, koji su prepoznali kako modernizirati jedan industrijski grad izgrađen oko rudnika ugljena te ga uvesti u 21. stoljeće. Zato danas grad s tek nešto više od 300 tisuća stanovnika u veljači, zbog jednog esport događaja, posjeti više od 170 tisuća ljudi. 
 
Katowice su priča za sebe, koju ćemo svakako napisati, a nedavno je najavljeno što to ESL planira za Katowice iduće godine. Prvo će se u Spodek Areni  24. veljače  održati ESL One, Dota 2 Major s nagradnim fondom od milijun dolara. To će ujedno biti treći ESL-ov turnir u sklopu Dota Pro Circuita, ESL One Major u Hamburgu počinje krajem listopada, a u siječnju će se održati Minor ESL One Genting.
 
Samo tjedan dana kasnije u Spodek Areni održat će se i drugi premijerni događaj u organizaciji ESL-a, Intel Extreme Masters na kojem ćemo moći pratiti dva velika turnira. Pola milijuna dolara vrijedan CS:GO turnir te 250 tisuća dolara vrijedan StarCraft II turnir. Pobjednik SC2 turnira također će osigurati i mjesto na WCS Global Finals 2018. 
 
Kako je ranije najavljeno, ESL više neće organizirati globalna natjecanja u League of Legendsu, a ovo će biti i prvi Intel Extreme Masters bez te iznimno popularne igre. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.