Englezi o Đokovićevom slavlju: Zviždali su mu idioti

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ plasirao se u finale Wimbledona nakon što je sa 6:4, 7:6, 6:4 pobijedio Talijana Lorenza Musettija. Srbin će u nedjeljnom finalu igrati protiv Carlosa Alcaraza, koji je u četiri seta pobijedio Danila Medvedeva. Alcaraz i Đoković će drugu godinu zaredom igrati u finalu britanskog Grand Slama, a lani je pobijedio Španjolac. Đoković će protiv mlađeg rivala loviti 25. Grand Slam naslov.

Đoković je na kraju meča s Musettijem, nakon posljednjeg poena, pružio ruku suparniku i sucu, a onda je pomoću reketa imitirao sviranje violine. Dio wimbledonske publike mu je pljeskao, ali u prijenosu su se čuli i gotovo zaglušujući zvižduci čime se nastavio 'rat' Đokovića i dijela engleske publike.

Violina i zvižduci

Iako je Wimbledon osvajao sedam puta, Srbin kod Engleza nikada nije uživao reputaciju Rogera Federera ili Rafaela Nadala i odnosi s publikom su mu zategnuti. Međutim, u njegovu obranu stao je tabloid The Sun koji pod naslovom "Novak Đoković izviždan od idiota zbog pogrešno protumačenog slavlja" piše: 

"Kada je Đoković zasvirao violinu tijekom večerašnjeg meča, neki su ga gledatelji izviždali, iako nije bilo jasno je li reakcija bila iskrena ili ironična. U svakom slučaju, činilo se da je Đoković to dobro prihvatio i nasmijao se prije nego što je podigao palac gore i iskreno se nasmiješio dok se vraćao na svoje mjesto."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.