Englezi izabrali najjačih 11 moderne Jugoslavije: "Bi li postali svjetski prvaci?"

Foto: EPA/Index

ENGLESKI Daily Mail sastavio je idealnih 11 bivše Jugoslavije. Englezi su u udarnih 11 stavili četiri Hrvata. To su Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Luka Modrić i Ivan Perišić. Izabrali su formaciju 3-4-1-2, a za kapetana bi postavili Modrića. Ovaj imaginarni sastav uključuje još četiri reprezentativca Srbije te po jednog igrača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

"Bi li moderna Jugoslavija bila svjetski prvak?"

"Balkanska briljantnost. Realova legenda Modrić, poželjni stoper Joško Gvardiol i najbolji vratar Jan Oblak dolaze iz iste regije. Bi li moderna Jugoslavija bila svjetski prvak?" stoji u naslovu Daily Maila. U nastavku teksta Englezi se dive kvaliteti Joška Gvardiola (20), kvalitetama Matea Kovačića (28) i Luke Modrića (37) te ističu važnost Ivana Perišića (33) u svim hrvatskim uspjesima. 

Hrvatski uspjesi

Englezi su podsjetili kako je Jugoslavija bila polufinalist svjetskih prvenstava 1930 i 1962. te dvaput finalist europskih prvenstava 1960. i 1968. Hrvatska je, pak, od svoje samostalnosti osvojila tri medalje, broncu 1998. i 2022. te srebro 2018., pa se stoga Otočani pitaju bi li moderna Jugoslavija bila nogometna velesila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.