Engleski mediji: City već ima spremnu zamjenu za Guardiolu

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA odveo je Manchester City do još jednog ligaškog naslova, šestog za klub u zadnjih sedam godina i četvrtog u nizu. Ubrzo nakon proslave najavio je da se neće još dugo zadržavati u klubu čiju je momčad preuzeo 2016. godine i s kojom je osvojio ukupno 17 trofeja.

"Stvarnost je da sam bliže odlasku nego ostanku. Razgovarao sam s klubom i osjećam da sada želim ostati. Ostajem sljedeće sezone, to je sigurno. Ali tijekom sezone ćemo razgovarati. Osam, devet godina sam ovdje u klubu... Vidjet ćemo što će biti dalje", rekao je Guardiola.

City već ima spremnu zamjenu?

Engleski mediji javljaju kako Guardiola ima ugovor do ljeta 2025. i kako će gotovo sigurno otići ako se uskoro ne dogovori s klubom oko produženja ugovora. No, čelnici engleskog prvaka ne miruju i navodno već imaju spremnu zamjenu. 

Guardiolu bi tako mogao zamijeniti njegov sunarodnjak Michel,  48-godišnji stručnjak i kreator čuda iz Girone. Kao igrač je bio legenda Raya Vallecana, a trenerskim poslom se bavi od 2017. godine. Najprije je počeo u klubu u kojem je i igrao najveći dio karijere.

Prije tri sezone je došao u katalonsku Gironu i tamo je zabilježio povijesne uspjehe. Već u prvoj sezoni uveo je klub u Primeru. Vrhunac njegovog rada bila je ova sezona u kojoj je Girona završila treća iza Barcelone i Reala. Time je osigurala plasman u Ligu prvaka, a jedan period je senzacionalno čak i vodila u prvenstvu. 

No, još uvijek se čeka Pepova odluka. Guardiola je City vodio kroz 472 utakmice. Ostvario je omjer od 349 pobjeda, 57 remija i 66 poraza, a s klubom je osvojio sve što se moglo. Šest puta bio je prvak Premier lige, a u sezoni 2022./23. klubu je donio i prvi trofej u Ligi prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.