El Clasico nakon 35 godina ponovno preko Atlantika

Foto: Getty Images/ Guliver Image

PRVI El Clasico na stranom tlu igrao se u Venezueli 1982. godine. Odigrali su prijateljsku utakmicu na lokalnom kupu predsjednika u glavnom gradu Barquisimentu, a Real je slavio 1:0. Ovaj put će Barca i Real igrati na Hard Rock stadionu u nedjelju u Miamiju u 1.30.

Davne 1982. utakmica se mogla pratiti samo preko venezuelanskih medija dok prijenosa za Europu nije bilo. U sedmoj minuti susreta Del Bosque je zabio jedini gol. Novinari koji su prisustvovali El Clasicu u Venezueli opisali su utakmicu kao poprilično dosadnom.
 
Jedini strijelac te utakmice, Del Bosque prisjetio se za AS tadašnje postave koja je, kako kaže, bila vrlo šarena.
 
"Novine su tad bile prepune vijesti o pripremama reprezentacije Španjolske za svjetsko prvenstvo i Maradoni koji je tad potpisao za Barcelonu. Ekipa koja je otišla na put u Venezuelu zaista je bila rezervna jer su svi igrači bili s reprezentacijom", rekao je Del Bosque.
 

 
Tadašnje Barcelonino krilo, Francisco Carrasco rekao je da su uvjeti bili katastrofalni.
 
"Sjećam se vrućine koja je vladala Venezuelom u to vrijeme. Morali smo se tuširati svakih sat i pol u hotelu kako bi se osvježili."
 
U nedjelju, 35 godina kasnije, Real i Barcelona igrat će u sklopu International Champions Cupa, odnosno američke turneje najboljih europskih klubova.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.