Ekskluzivne fotke. Pogledajte Rađin HOF prsten i što je ugravirao na njega

Foto: Index, Dino Rađa

NAKON Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.) i Mirka Novosela (2002.), kao četvrti Hrvat i tek osmi europski košarkaš u petak je član Košarkaške Kuće slavnih u američkom Springfieldu postao Dino Rađa.

Rađa je u Kuću slavnih ušao kao dio generacije 2018., a s njim novi stanari postali su Ray Allen, Jason Kid, Maurice Cheeks, Steve Nash, Grant Hill, Charles "Lefty" Driesell, Tina Thompson, Charlie Scott, Ora Mae Washington, Rod Thorn, Rick Welts i Katie Smith. A u Hall of Fame uvela ga je još jedna legenda Celticsa, vjerojatno najbolji bijeli igrač svih vremena, veliki Larry Bird.

Petnaestak sati nakon što je postao košarkaški besmrtan, razgovarali smo s Dinom Rađom. Novi stanar Košarkaške Kuće slavnih javio nam se iz autobusa. Karavana se selila iz Springfielda, iz Massachusettsa također. Dino i svi članovi Generacije 2018. svoja prstenja dobili su noćas u Mohegan Sun Casinu u Pennsylvaniji.

Sama ceremonija dodjele posebnog prstenja novim košarkaškim božanstvima nije trajala dugo. Svega dvadesetak minuta. Bilo je to čisto protokolarne naravi. 12 novih stanara Kuće slavnih sjedilo je u prvom redu dvorane, a red iza sjedili su ljudi koji su tu čast dobili prije. Svaki od članova Generacije 2018 dobio je po jedno kratko pitanje, nakon toga je podijeljeno trofejno prstenje i zabava je mogla početi.

Dino nam je poslao nekoliko fotografija sa svojim novim trofejem, a svaki član HOF-a mogao je odabrati kratku poruku koja će biti ugravirana na prsten.

''Da se opet rodim ja, isti put bi izabra'', piše na prstenu Dina Rađe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.