COMMON GOAL

Dybala se obvezao dati 1% svoje plaće u humanitarne svrhe

Foto: EPA

PAULO Dybala je najnoviji član Common Goal organizacije.

Riječ je o humanitarnoj inicijativi koju je prije tri godine pokrenuo španjolski nogometaš Juan Mata. Njeni članovi su nogometni igrači i dužnosnici koji su se obvezali godišnje izdvojiti 1% svoje plaće za pomoć potrebitima. 

Nakon uspjeha na terenu, Dybala se odlučio angažirati i izvan njega

Dybala je 159. nogometaš koji je postao član hvalevrijedne inicijative. Njegova godišnja plaća u Juventusu iznosi nešto manje od 14 milijuna eura pa će u Common Goal godišnje davati oko 1,35 milijuna eura dok god ima ovakav ugovor.

 

"Povezano s nedavnim dobrim vijestima i osvajanjem naslova što zahtjeva timski napor, htio bih objaviti kako se priključujem Common Goal akciji. U fokusu nisam ja, nego svi mi koji trebamo raditi kao tim i gledati ka zajedničkom cilju. Sad nas je 159 i možemo napraviti puno dobrih stvari kada se povežemo", poručio je Juventusov igrač.

Začetnik organizacije je Juan Mata koji je poznat kao veliki humanitarac. On je 2017. godine predložio da se nogometaši odreknu 1% svoje plaće u humanitarne svrhe. Jedan posto koji oni možda neće niti osjetiti, a može napraviti veliku razliku u svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.