Dvojica igrača Tottenhama prijetila su da će otići ako Conte ne dobije otkaz

Foto: EPA

ANTONIO CONTE morao je napustiti Tottenham nakon bijesne reakcije pred novinarima tijekom koje je igrače nazvao sebičnima, a potom negativno govorio i o klubu. Imao je ugovor do kraja sezone, no on je sporazumno raskinut. Conte je preuzeo Tottenham početkom studenog 2021., nakon što je otkaz dobio Nuno Espirito Santo. Sjajno ga je vodio gotovo godinu dana, zato je ljetos nagrađen najvećim budžetom za transfere u povijesti kluba.

To je iskoristio za dovođenje niza igrača, među kojima su brazilski napadač Richarlison, plaćen rekordnih 58 milijuna eura, pa 50 milijuna eura plaćeni argentinski branič Cristian Romero, ali i Ivan Perišić. Conte je svog miljenika, s kojim je osvojio talijansko prvenstvo u Interu, doveo bez odštete.

Richarlison i Romero dali ultimatum?

Conte je u Tottenhamu postigao par povijesnih pothvata. Postao je prvi trener kluba koji je neporažen prošao prvih osam utakmica, zatim je ljetos donio Tottenhamu plasman u Ligu prvaka nakon tri godine. Sredinom listopada prošle godine je pobjedom nad Evertonom, kojom je Tottenham u prvih 10 kola osvojio 23 boda, ostvario najbolji ulazak u sezonu u povijesti kluba.

Potom su stvari krenule u krivom smjeru, a sve je okončano remijem 3:3 sa Southamptonom u utakmici u kojoj je do 93. minute njegova momčad bila u prednosti. Navodno su upravo njegovi odabranici Richarlison i Romero bili ti koji su mu okrenuli leđa. To tvrdi argentinski novinar Gaston Edul, poznat po dobrim odnosima s igračima iz Argentine i Južne Amerike.

"Conteov odnos s igračima bio je loš, to se ne treba isticati, to se vidjelo iz njegovih riječi. Neki igrači dali su ultimatum klubu u slučaju njegova ostanka. Cristian Romero je razmišljao treba li ostati bude li ostao i Conte. Isto je bilo s Richarlisonom. Ružno se prema njima odnosio, ne samo u četiri oka, već i u javnosti", tvrdi argentinski novinar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.