Dvije zvijezde Chelseaja odlaze u Saudijsku Arabiju

Foto: EPA

HAKIM ZIYECH (30) novi je igrač Al Nassra, dok je golman Edouard Mendy (31) dogovorio osobne uvjete s Al Ahlijem, objavio je insajder Fabrizio Romano. Chelsea je tako ostao bez još dvojice igrača, nakon N'Gola Kantea, s kojima je imao ugovor do 2025. godine. Podsjetimo, londonski klub planirao je ovog ljeta prodati puno igrača kako bi ispoštovao pravila financijskog fair-playa i nakon što je prošle sezone potrošio stotine milijuna eura, nakupivši previše igrača.

Ziyech se pridružuje Cristianu Ronaldu i hrvatskom treneru

Ziyech prošle sezone nije bio u prvom planu nijednog od trenera Thomasa Tuchela, Grahama Pottera i Franka Lamparda, pa je uglavnom kao zamjena sakupio 24 nastupa i ostao bez golova. Klub će napustiti tri godine nakon što je stigao iz Ajaxa. U Al Nassru će igrati s Cristianom Ronaldom.

Prema trenutnoj situaciji trener bi mu trebao biti Hrvat Dinko Jeličić, koji je ranije u sezoni naslijedio Rudija Garciju, no koji bi mogao također biti zamijenjen u narednim tjednima. Talijanski insajder Rudy Galetti objavio je kako je Al Nassr poslao ponudu izborniku Hrvatske Zlatku Daliću da preuzme tu saudijsku momčad, što znači da traže novog stručnjaka.

Ziyech će potpisati ugovor do 2026. godine, a Al Nassr je sve detalje dogovorio s igračem i Chelseajem. Marokanac prema Transfermarktu vrijedi 16 milijuna eura. Romano zaključuje kako klubovi pripremaju papire i potom će potpisati ugovor.

Mendy imao tešku sezonu zbog ozljede ramena

Mendy je ušao kao prvotimac u sezonu Chelseaja, a na kraju je branio ukupno 12 puta. Velik dio utakmica propustio je zbog ozljede ramena, pa ga je zamijenio Kepa Arrizabalaga. Mendy je, kao i Ziyech, u Chelsea stigao 2020. godine.

Romano navodi kako je dogovorio uvjete i potpisat će trogodišnji ugovor. Senegalski golman prema Transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura. Odštete koju će Chelsea dobiti za obojicu igrača nisu poznate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.