DRAMA U VARAŽDINU Češki golman obranio sedmerac u zadnjoj sekundi i srušio Makedonce

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / Pixsell

NEVJEROJATNU utakmicu odigrale su Češka i Makedonija u Varaždinu, gdje su slavili Česi 25:24 u drugoj fazi rukometnog Europskog prvenstva. Do posljednje sekunde nije se znao pobjednik pa je odluka pala iz sedmerca.

Vrijeme je isteklo, a ruski suci Volodkov i Zorin uz pomoć videotehnologije dosudili su sedmerac za Makedoniju.

Česi su stigli do važne pobjede nakon što je Tomas Mrkva obranio sedmerac Dejanu Manaskovu poslije isteka 60. minute. Manaskov je tako propustio priliku izboriti remi i ostaviti Makedonce u igri za polufinale.
 

 
Bila je to utakmica u kojoj je Makedonija vodila veći dio utakmice. Makedonci su u drugom poluvremenu u tri navrata imali četiri gola viška (17:12, 18:13, 19:14), a u 42. minuti i najvećih +5 (20:15). Ipak, Česi su u 53. minuti uspjeli izjednačiti na 22:22, a tri minute prije kraja stići i do prvog vodstva na utakmici (24:23). Minutu i pol prije kraja poveli su 25:24 i uspjeli obraniti prednost.
 
Makedonci će imati za čime žaliti jer su u posljednje četiri minute promašili dva sedmerca. Kod rezultata 23:23 neprecizan je bio Kiril Lazarov, a na kraju utakmice i Manaskov.
 
Čehe su do pobjede predvodili Pavel Horak s osam golova te Stanislav Kasparek sa šest golova, dok su kod Makedonaca najefikasniji bili Filip Taleski s pet te Martin Velkovski, Filip Mirkulovski i Stojanče Stoilov s po četiri gola.
 

 
Uoči posljednjeg kola vodi Danska sa šest bodova, Španjolska, Njemačka i Češka imaju po četiri boda, a Slovenija i Makedonija po tri boda. 
 
U zadnjem kolu sastaju se Slovenija - Češka, Makedonija - Danska te Njemačka - Španjolska.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.