Drama u snookeru. Najbolji na svijetu digli bunu

Foto: Profimedia

NAJVEĆE zvijezde snookera, među kojima svjetski prvak Luca Bresel, vjerojatno najpoznatiji i publici najomiljeniji igrač i aktualni broj jedan svjetske ljestvice Ronnie O'Sullivan, potom legende kao što su Mark Selby i John Higgins, podigli su bunu protiv World Snooker Toura, vrhovnog tijela tog sporta.

Svi oni neće nastupiti na turniru na Northern Ireland Openu, baš kao i Ali Carter i Thepchaiya Un-Nooh. WST je igračima zaprijetio da se moraju pojaviti u Belfastu na turniru koji nosi naziv po preminulom velikanu igre Alexu Higginsu, a igra se od 22. do 29. listopada.

O'Sullivan: Igrači samo žele zaraditi novac

Razlog zašto najbolji na svijetu neće u Belfast jest taj što se istovremeno u Macauu igra turnir na kojem mogu zaraditi veće iznose. Ondje neće biti O'Sullivana, on je na ekshibiciji u Šangaju, no pružio je potporu petorici koja će u Macao. Usput je poteze ljude u WST-u nazvao sranjima zbog prijetnji igračima.

Odvjetnici koji zastupaju igrače prijetnje WST-a su nazvali bezveznima jer ti igrači nisu niti započeli turnir već samo odlučuju što će raditi u svoje slobodno vrijeme.

"Igrači samo žele zaraditi novac, to je njih izbor. Svjesni su svoje vrijednosti, a oni nas pokušavaju ograničiti. Igračima koji su na ekshibiciji u Šangaju poslana su pisma u kojima ih se savjetuje da ne nastupaju ondje. Znam da je isto i igračima koji će u Macao, znam da su prijetnje njima i veće. Drago mi je da su zauzeli stav. I meni su tako prijetili dok nisam uzeo odvjetnika koji je znao kako im odgovoriti. Žele li igrati glupe igrice, igrat ćemo ih", rekao je O'Sullivan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.