Drama u engleskom Liga kupu. Penali odlučili dva meča, Srbin postao junak Chelseaja

Foto: EPA

POZNATA su prva tri polufinalista engleskog Liga kupa. To su Fulham, Middlesbrough i Chelsea. Čak dva četvrtfinalna meča odlučena su izvođenjem jedanaesteraca, a jedino je drugoligaš Middlesbrough pobijedio trećeligaša Port Vale u 90 minuta. Završilo je 3:0 za goste, a strijelci su bili Jonathan Howson (11'), Morgan Rogers (23') i Matt Crooks (53').

Chelsea je na dramatičan način izbacio Newcastle, koji je vodio od 16. minute golom Calluma Wilsona nakon jako loše reakcije obrane Chelseaja. Ipak, domaći su izborili jedanaesterce pogotkom Mihajla Mudrika u 92. minuti poslije greške Kierana Trippiera. U raspucavanju je bilo 4:2 za sastav Mauricija Pochettina, a u junaka se prometnuo srpski vratar Đorđe Petrović, koji je u četvrtoj seriji obranio penal Mattu Ritchieju i donio pobjedu Chelseaju.

Fulham je također nakon penala bio bolji od Evertona. Momčad iz Londona povela je u 41. minuti golom Michaela Keanea, a Beto je u 82. minuti odveo utakmicu do izvođenja jedanaesteraca. Čak osam serija bilo je potrebno da se odluči pobjednik, a Fulham je na kraju bio uspješniji 7:6. U srijedu će se odigrati jedini preostali susret četvrtfinala Liga kupa, a sastaju se Liverpool i West Ham.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.