TRANSFERI

Doznajemo: Bilić odustaje od Oršića jer mu je preskup. Već je našao zamjenu

Foto: EPA

CALLUM ROBINSON, krilni napadač Sheffield Uniteda, nova je meta Slavena Bilića i West Bromwich Albiona. Riječ je o nogometašu koji se ove sezone nije uspio nametnuti u hit-momčadi engleskog Premiershipa pa Bilić misli da bi ga mogao dovesti u Championship.

Malo tko je očekivao da će nakon 24. kola novi engleski prvoligaš zauzimati devetu poziciju u Premiershipu i biti ozbiljan kandidat za plasman u Europu.

Sheffield je postao druga momčad najvišeg ranga engleskog nogometa koja je kao novi prvoligaš izbjegla poraz u prvih devet utakmica. Prije je to uspjelo samo Burnleyju, i to davne sezone 1947./48. kad mu je pobjednički niz trajao deset utakmica. 

Nema mjesto u prvih 11

Robinson je mjesto izgubio nauštrb Lysa Mousseta, Davida McGoldricka, Olija McBurnieja i Billyja Sharpa, a Chris Wilder, menadžer Sheffielda, pokušava prodati neke igrače kako bi olakšao proračun za plaće. 

Tu u priču ulazi Bilić. Doznajemo da bi hrvatski stručnjak volio dovesti Robinsona kako bi izbjegao transfer bitno skupljeg Mislava Oršića, kojeg Dinamo cijeni na najmanje deset milijuna eura. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Robinson je trenutno procijenjen na sedam milijuna eura prema Transfermarktu pa je u startu jeftiniji od Oršića, ali je moguće da Sheffield napusti za još manje novca kako bi Wilder rasteretio proračun za plaće i omogućio nogometašu da ode u klub u kojem će igrati. 

Oršić je već odbio neke ponude

Oršić je dobio već nekoliko bogatih ponuda, najuporniji su bili iz MLS-a i Kine, ali ih je hrvatski reprezentativac odbio.

"Ponude su bile korektne i možda bih razmišljao o njima prije dvije godine kad nisam bio u Dinamu. Sad ipak imam određene kriterije i znam što želim, što mogu dobiti u Kini i SAD-u te što imam u Dinamu. Tu je novac najmanje bitan. Naravno, svi živimo od novca, radimo za novac, ali život u Zagrebu i igranje za Dinamo ima puno veću vrijednost nego što neki misle. Nisam spreman mijenjati to za neku nogometnu egzotiku samo zbog novca", rekao je Oršić tada za Sportske novosti.

Sada mu se ne nudi samo novac. Želi ga klub koji bi uskoro mogao igrati u najjačoj nogometnoj ligi svijeta, ali i hrvatski trener, što je svakako bonus za igrača koji odlazi u inozemstvo. 

Za Oršića su ranije zanimanje pokazali Lyon, Valencia, moskovski Dinamo te po još dva kluba iz Premiershipa i Championshipa, ali WBA je došao najbliže dogovoru. Sada se čini da od toga neće biti ništa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.