Donosimo vam osam timova koji stižu na Dota PIT u Splitu

Foto: Dota PIT

Poznato je svih osam timova koji će se natjecati na AMD SAPPHIRE Dota PIT Minoru početkom studenog u Splitu. Finalisti posljednjeg The Internationala Team Liquid i Newbee dobili su direktnu pozivnicu, dok je preostalih šest timova pravo nastupa izborilo kroz regionalne kvalifikacije. 

>> Split domaćin dva milijuna kuna vrijednog Dota 2 turnira
 
>>Evo što nam donosi početak nove Dota 2 sezone
 
Idući tjedan počinje Dota Pro Circuit, a prvi turnir bit će SL i-League  Invitational S3 Minor u Kijevu. Potom slijede PGL Open Minor u Bukureštu, a listopad će završiti s ESL One Majorom u Hamburgu. Početkom listopada Pro Circuit dolazi u Split. 
 
Na šesti u nizu Dota PIT dolaze velika imena svjetske Dota 2 scene. Prva dva su svakako osvajači The Internationala Team Liquid te kineski Newbee, koji je završio na drugom mjestu. Ostali timovi morali su se za mjesto izboriti na kvalifikacijskom turniru za svoju regiju. Na Dota PIT Minoru tako ćemo gledati: Team Liquid, Newbee, OG, Immortals, SG e-sports, Vici Gaming, Virtus.pro i Mineski.
 
Regionalne kvalifikacije igrali su po četiri tima iz svake regije koji su dobili pozivnici organizatora ili izborili mjesto kroz otvorene kvalifikacije. Iako takav princip ima dosta mana i ne garantira da ćemo na samom turniru gledati najbolje timove, osigurava dolazak velikana svjetske Dota 2 scene.
 
Europske kvalifikacije osvojio je OG, kojem je posao olakšao nedolazak odličnog Team Secreta. Iako su Puppey i društvo dobili pozivnicu, naknadno ih je zamijenio MidOrFeed. OG je u finalu rezultatom 3:2 slavio protiv HellRaisersa i tako izborio svoje mjesto. 
 

 
U američkim kvalifikacijama slavio je Immortals, novo ime na Dota 2 sceni. U finalu kvalifikacija susrele su se dvije nove organizacije OpTic Gaming i Immortals, koje ćemo sve češće viđati u međusobnim mečevima regionalnih natjecanja. 
 
Iz Južne Amerike stiže SG e-sports, koji je kroz kvalifikacije morao savladati  Digital Chaos.SA i Infamous. Radi se o vrlo dobroj ekipi, ali teško da će među ovakvom konkurencijom ostvariti zapaženi rezultat. Pravila Dota Pro Circuita, koja na Minor i Major turnirima osiguravaju jedno mjesto, i toj regiji sigurno će pomoći u podizanju kvalitete čitave scene. 
 
Kineski predstavnik, uz Newbee, bit će Vici Gaming. U vrlo teškoj konkurenciji protiv Invictus Gaminga, LGD Gaminga i LGD. FY, Vici Gaming osvojio je kvalifikacijski turnir bez izgubljene mape. Svaka ekipa koja pobijedi u takvoj konkurenciji može pobijediti bilo koga, a toga bi trebali biti svjesni i ostali timovi na turniru. 
 
CIS kvalifikacije osvojio je Virtus.pro, također bez izgubljene mape. Nažalost, Na'Vi je kvalifikacije odigrao dosta loše te neće doputovati u Split. Team Spirit i Team Empire pokazali su vrlo dobre partije, ali na kvalifikacijama Virtus.pro je bio za stepenicu bolji. 
 
I posljednji od osam timova bit će Mineski iz Jugoistočne Azije. Za mjesto na Dota PIT Minoru Mineski je pobijedio TNC Pro i Fnatic. 
 
Teško je predvidjeti u kakvoj su timovi formi pošto od The Internationala nismo imali priliku vidjeti veliki turnir. Bez obzira na sve, glavni favorit trebao bi biti Team Liquid, vjerojatno najbolja ekipa na svijetu, ako nisu u međuvremenu zaboravili igrati Dotu. U slučaju kiksa prvaka, svoju priliku tražit će Newbee, Vici, OG i Virtus.pro. Kada sredinom listopada počne Dota Pro Circuit, vidjet ćemo koliko je tko zaista dobar na otvorenju nove sezone. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.