Donna Vekić je u četvrtfinalu Wimbledona

Foto: Epa

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić izborila je četvrtfinale Wimbledona nakon što je u dramatičnom meču pobijedila Španjolsku Paolu Badosu sa 6:2, 1:6 i 6:4. Hrvatica i Španjolka su zbog kiše čak tri puta prekidale meč, a u ključnom setu Vekić je imala više živaca i ostvarila je plasman među osam najboljih. 

Vekić je rutinski uzela prvi set, dok je Badosa bila uvjerljiva u drugom. Odlučujuću dionicu je bolje započela hrvatska tenisačica i breakom došla do prednosti 2:0. No kad je trebala potvrditi tu prednost, Donna je darovala tri poena svojoj suparnici dvjema neforsiranim pogreškama u izmjenama i jednom dvostrukom pa se Badosa ekspresno vratila u igru za četvrtfinale.

Treći set je bio daleko najizjednačeniji do sada, ali Vekić nije odustala od svoje napadačke igre i uzela je još jedan break i privela meč kraju. Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz dvoboja Novozelanđanke Lulu Sun (WTA - 123.) i Britanke Emme Raducanu (WTA - 135.) koji će danas sigurno biti dovršen, jer se igra pod krovom na središnjem terenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.