Đoković podvigom u Wimbledonu natjerao Roland Garros da progovori srpski

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ (37) se pobjedom nad Lorenzom Musettijem 6:4, 7:6, 6:4 plasirao u finale Wimbledona. To je uspio protiv 15 godina mlađeg suparnika i samo mjesec dana nakon što je operirao koljeno. Već ovo su pothvati vrijedni divljenja, ali Đoković je ovom pobjedom za 10. nastup u finalu Wimbledona postavio rekord koji će teško netko dosegnuti. 

Postao je jedini tenisač koji je izborio najmanje 10 finala na tri različita Grand Slama. Osim sada na Wimbledonu, to je uspio i na Australian Openu i US Openu. Jedini Grand Slam na kojem ima jednoznamenkasti broj nastupa u finalima je Roland Garros, gdje je 7 puta igrao meč za naslov. 

Upravo je pariški Grand Slam među prvima čestitao Đokoviću na plasmanu u finale londonskog Grand Slama. Na službenim profilima na društvenim mrežama to je napravio srpskim zastavama i na srpskom jeziku: "1DEM0". Aluzija je jasna, kao i igra riječima i brojkama. 

Đoković u nedjelju protiv Carlosa Alcaraza lovi još jedan rekord. Već je sada tenisač s najviše osvojenih Grand Slamova (24), ali bi pobjedom u finalu Wimbledona pretekao Margaret Court, koja ih također ima toliko te postao rekorder u konkurenciji i tenisača i tenisačica. Također bi osmim trijumfom na Wimbledonu izjednačio rekord Rogera Federera tamo.

Đokovićev učinak u dosadašnjih 36 Grand Slam finala:

Australian Open: 10:0

Roland Garros: 3:4

Wimbledon: 7:2

US Open: 4:6

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.