Divlji derbi Zapada: Spursi i Oklahoma s 301 košem za NBA povijest

Foto: Gulliver / Getty Images

EPSKA BITKA u Teksasu završila je pobjedom domaćina 154:147 protiv gostiju iz Oklahome. Do nje je došlo nakon dva produžetka i čak 301 koša.

Tako ova utakmica po broju koševa ulazi na 21. mjesto u povijesti NBA-a.

Pri tome je naravno donijela i nekoliko ostvarenja za pamćenje.

Bila je prva utakmica s 300+ koševa nakon susreta Suns - Nets (161:157) u prosincu 2006.

Spursi su postali prva momčad koja je postigla 150 koševa nakon Sunsa 2010.

Pogodili su prvih 14 pokušaja za tricu, što je najbolji tricaški ulazak u meč neke momčadi u zadnjih 20 sezona NBA-a.

Ukupno su za tricu gađali 16/19 ili fantastičnih 84 posto. Tako su postavili novi NBA rekord postotka pogođenih trica za momčad koja je imala najmanje 15 pokušaja. Prethodni su postavili Clippersi dan prije Badnjaka nedavno završene godine, kada su gađali 18/23, što je 78 posto. 

Njihov trener Gregg Popovich ovom pobjedo postao je treći najsupješniji u povijesti lige

LaMarcus Aldridge bio je najbolji strijelac meča s 56 koševa, što je najefikasnija partija igrača Spursa još nakon 2008. kada je Tony Parker postigao 55. Aldridge, koji je nakon 50+ zabijenih koševa otišao kući s loptom kojom je igrana epska utakmica, ujedno je postao i igrač s trećom najefikasnijom predstavom u povijesti kluba.

S druge strane Russell Westbrook postigao je 24 koša uz 13 skokova i osobno rekordne 24 asistencije. To je tek 12. triple-double u NBA povijesti s 20+ koševa i asistencija, dok je Westbrook prvi u najjačoj košarkaškoj ligi ikad s ovakvim triple-double učinkom. 

Aldridge, Westbrook, Paul George (30 koševa) Jerami Grant (25), Terrance Ferguson (21) i Derrick White (23) su svi postigli više od 20+ koševa, a  Steven Adams i Marco Belinelli zamalo su im se pridružili jer su ostali na 19.

Naravno, bila je to potpuno divlja utakmica, puna preokreta i drame. 

Oklahoma se vraćala iako je u drugoj četvrtini gubila 16 razlike, a tri minute i 14 sekundi prije kraja regularnog dijela imala sedam poena zaostatka. 

Ali pet sekundi prije završetka posljednje četvrtine Grant na Westbrookovu asistenciju izjednačava na 130:130, nakon čega DeRozan promašuje šut sa sirenom. 

U produžecima je dominirao Aldridge i tako nakon Jamesa Hardena, LeBrona Jamesa, Stephena Curryja, Kevina Duranta, Klaya Thompsona, Blakea Griffina, Kembe Walkera i Derricka Rosea postao deveti igrač ove sezone koji je postigao 50 ili više koševa.

U zadnjih deset minuta postigao je 13 od 24 koša Spursa, koristeći što ga čuva niži Grant, jer se Steven Adams, prvi centar Thundera, ozlijedio. 

Aldridge je sjajno šutirao. Iz igre je pogodio 20 od 33 pokušaja, dok je ubacio svih 16 slobodnih bacanja. 

Tako je postao najefikasniji igrač u NBA-u bez pogođene trice još otkako je Shaquille O'Neal prije 19 godina ubacio 61 koš. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.