HNL

Osijek mora platiti 20 tisuća kuna zbog vrijeđanja Riječana

Foto: Pixsell

DIREKTOR Osijeka Alen Petrović isključen je u poluvremenu utakmice Osijeka i Rijeke (1:0) koja se prekjučer igrala u Gradskom vrtu.

Prema prijavi splitskog suca Duje Strukana, Petrović mu je prije izlaska na travnjak uoči drugog poluvremena rekao: "Sudite kao pi*ke." Strukan je rekao da im je Petrović pokazao i srednji prst te je sve prijavio delegatu.

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer kaznio je Petrovića s dvije tisuće kuna i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana. Nazvali smo Petrovića za reakciju, no nije bio raspoložen za komentar.

Uz to, Osijek je kažnjen s 20 tisuća kuna zbog neprimjerenog navijanja u 25. i 90. minuti. Tada se Gradskim vrtom orilo: "Cigani, riječke pi*ke i gazi Riječana."

Takvo ponašanje osječke publike prema Rijeci se dogodilo zbog situacije u polufinalu Kupa kada je Rijeka prošla dalje zahvaljujući velikim pogreškama suca Igora Pajača.

Najžešći doček je dobio napadač Rijeke Antonio Čolak. Na predstavljanju se njegovo ime nije moglo čuti od zvižduka i uvreda.

Podsjetimo, odmah po završetku sporne utakmice Kupa na Rujevici došlo je do nezapamćenog skandala. Antonija Čolaka, strijelca drugog gola domaćina, šakom u glavu je opalio igrač Osijeka Eros Grezda. Incident se dogodio na parkiralištu ispred svlačionica. Zbog svega je intervenirala i policija koja je izvršila službenu obradu događaja.

Grezda je priznao napad, ali tvrdi da ga je Čolak provocirao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.