Dino Baggio: Kad sam igrao s Viallijem, uzimali smo doping. Bojim se za svoj život

Foto: EPA

SLAVNI talijanski nogometaš Dino Baggio pričao je za talijanski TV7 o svom odnosu s prerano preminulim Gianlucom Viallijem. Baggio i Vialli igrali su zajedno za Juventus i talijansku reprezentaciju, a Baggio je otkrio da su često uzimali doping i tako svoje živote doveli u opasnost.

"Prerano je otišao. Trebali bismo istražiti što smo uzimali dok smo igrali. Uvijek je bilo dopinga. Moramo shvatiti da neke tvari mogu za nas biti loše nakon nekog vremena. I ja se bojim za sebe, događa se to mnogim igračima. U devedesetim godinama, kad smo igrali, bilo je dosta dopinga i mi smo ga uzimali. Neki su i pričali o tome što su uzimali i da im stvara probleme", ispričao je Baggio.

Velika Viallijeva karijera

Gianluca Vialli, veliki golgeter Sampdorije, Juventusa, Chelseaja i reprezentacije Italije, preminuo je u 58. godini, nakon više od pet godina borbe s rakom gušterače. Vialli se probio u Cremoneseu. Tamo je počeo profesionalnu karijeru koja je trajala 19 godina.

Tijekom nje je u klupskom nogometu odigrao 673 utakmice i postigao 259 golova. Osvojio je dva prvenstva Italije, po jedno sa Sampdorijom i Juventusom, zatim Ligu prvaka i Kup UEFA-e s Juventusom, dok je Kup kupova osvojio sa Sampdorijom i Chelseajem.

Osvojio je četiri talijanska kupa (tri sa Sampdorijom, jedan s Juventusom) te s Chelseajem po jedan FA Cup i Liga kup. Vialli je bio najbolji strijelac Serie A u sezoni 1990./1991., kada je to bila daleko najjača liga na svijetu.

U impresivnoj karijeri jedino polje na kojem je Vialli kiksao bila je reprezentacija Italije. Jedan od najboljih napadača svijeta 80-ih i 90-ih je u 59 nastupa za nacionalnu momčad postigao "samo" 16 golova. Od Viallija se najviše očekivalo na Svjetskom prvenstvu u Italiji '90., ali ga je završio bez gola. Zatim se prerano povukao iz reprezentacije zbog sukoba s izbornikom Arrigom Sacchijem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.