Dinamo želi jednog od najboljih igrača japanske lige. Evo što mu je najveća prepreka

Foto: Profimedia

DINAMO u zimskom prijelaznom roku namjerava dovesti nekoliko igrača s kojima bi krenuo u nastavak borbe za obranu titule. Momčad s pripremama počinje 2. siječnja, a prvu službenu utakmicu (nakon pet pripremnih) igrat će 23. siječnja u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive.

Ideja Sergeja Jakirovića je da do te odgođene utakmice s Lokomotivom ima nekoliko novih igrača u momčadi. Prioritet u ovom prijelaznom roku su bekovi i lijevo krilo, ali se pojavila opcija da Dinamo dovede još jednog veznog igrača. Kao što smo i ranije pisali, Dinamu se jako svidio veznjak Yastuo Wakizaka, jedan od najboljih igrača japanske lige.

Tri sezone zaredom u najboljoj momčadi prvenstva

Wakizaka je u nedavno završenoj sezoni za Kawasaki odigrao 40 utakmica te upisao 11 golova i deset asistencija. Igra na poziciji Martina Baturine, ukupno je za Kawasaki u 203 utakmice upisao 39 golova i 48 asistencija, a tri godine zaredom je uvršten u najbolju momčad japanskog prvenstva.

Wakizaka ne bi Dinamo koštao više od milijun i pol eura, imao bi prosječnu plaću i bio bi bitna prinova za nastavak sezone. No, problem je što je u Maksimiru najveća gužva upravo u veznoj liniji. Wakizaka može igrati središnjeg i prednjeg veznog. Na poziciji veznih igrača tu su Mišić, Ademi, Bulat i Sučić, a na poziciji "desetke" Baturina, Vidović i Halilović, dok to može igrati i Antonio Marin.

Martin Baturina trenutačno je najvrjedniji Dinamov igrač i manje-više jedini koji bi u sljedećih sezonu ili dvije mogao napraviti neki veći transfer. Baturina nije u najboljoj formi, ali Jakirović se nada da će ga "oživjeti" na pripremama. 

Alternativa je Gabriel Vidović, koji je stigao kao ofenzivni vezni i kojeg Dinamo može otkupiti od Bayerna za 4.5 milijuna eura na kraju sezone. Dolazak još jednog igrača na tu poziciju mogao bi narušiti hijerarhiju u momčadi pa Dinamo s Wakizakom neće žuriti.

Žele ga u MLS-u, on želi u Europu

Da bi išao po Japanca, morao bi u zimskom prijelaznom roku prodati nekog od veznjaka. To trenutačno nije realno jer Baturina nije igrao baš najbolje, a i Bulat je pao u formi. Ne očekuju se neke ponude za njih dvojicu pa je realnije da će Dinamo, bude li potrebe, Wakizaku pokušati dovesti u ljetnom prijelaznom roku.

Wakizaka ima ponude iz MLS-a te s Bliskog istoka, ali bi najradije došao u Europu i Dinamo mu se čini kao dobra prilika. Ne treba naglašavati koliko bi njegov dolazak dobro došao Takuru Kaneku, a i sam Wakizaka bi se uz njega bolje prilagodio na novo okruženje.

U međuvremenu će se Dinamo okrenuti pozicijama koje su trenutačno bitnije. Jučer smo pisali da je jako zainteresiran za Bartlomieja Wdowika iz poljske Jagiellonije. Riječ je u lijevom beku koji je ove sezone u 22 nastupa zabio devet golova uz tri asistencije. Poljaci traže najmanje milijun i pol eura, a pregovori su u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.