ZLATKO KRANJČAR

Dinamo pustio u prodaju novčanicu Zlatko Cico Kranjčar, pogledajte je

Petar Glebov/PIXSELL

DINAMO ove godine slavi 40 godina od legendarne 1982. i osvojenog naslova prvaka nakon 24 godine čekanja. U sklopu te kampanje od danas se u fan shopovima kluba i na web shopu može kupiti i suvenir novčanicu Dinamo Classics Zlatko Kranjčar. Njena je cijena 99 kuna.

"Radi se o pravoj novčanici", navode iz Dinama i pojašnjavaju da je ona tiskana na papiru od čistog pamučnog vlakna, što joj daje karakterističnu šuštavost i otpornost na trošenje. Ima vodeni znak i zaštitnu nit ugrađene u papir i svaka novčanica ima svoj serijski broj.

"Proširena stvarnost vlasniku novčanice daje pristup jedinstvenom sadržaju. Vlasnik skeniranjem novčanice putem svog pametnog telefona može pogledati poseban video posvećen Zlatku Cici Kranjčaru", navode iz Dinama.

Prošla je godina od njegove smrti

Zlatko Kranjčar preminuo je prvog ožujka prošle godine u 65. godini. Cico Kranjčar je profesionalnu igračku karijeru započeo 1973. u zagrebačkom Dinamu, u kojem je igrao do 1983. Bio je vrhunski centarfor i realizator, a za Dinamo je u 261 utakmici zabio 98 golova.

Bio je kapetan Hrvatske, koja je svoju prvu utakmicu od samostalnosti odigrala 1990. godine protiv SAD-a. Za Hrvatsku je nastupio dvaput i dao jedan gol.

Zagrebački Dinamo vodio je u tri navrata i dvaput bio prvak Hrvatske. Treći je najtrofejniji trener u povijesti Dinama. Hrvatsku reprezentaciju vodio je od 2004. do 2006. godine i nastupio na Svjetskom prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.