Europa liga

Uefa odobrila Dinamu prijenos utakmice protiv CSKA za slijepe i slabovidne navijače

Foto: Igor Soban/PIXSELL

GNK Dinamo će premijerno na utakmici šestog kola Europa lige protiv CSKA Moskve organizirati online audiodeskripciju utakmice za slijepe i slabovidne navijače.

U doba epidemije koronavirusa te u situaciji kada se utakmice zbog propisanih epidemioloških i zdravstvenih mjera odigravaju bez gledatelja na nogometnim stadionima Dinamo je odlučio slijepim i slabovidnim navijačima te ostalim ljubiteljima nogometa za kraj grupne faze europskog natjecanja omogućiti praćenje utakmice putem audioprijenosa uživo.

Prijenos će biti dostupan na Dinamovom YouTube kanalu

Klub poziva sve zainteresirane da prijenos poslušaju na Dinamovom YouTube kanalu u četvrtak 10. prosinca s početkom u 20:50. Snimka će biti dostupna za slušanje i nakon utakmice.

GNK Dinamo uputio je zamolbu Uefi za provedbu ove aktivnosti na posljednjoj utakmici Europa lige ove godine, a iako to nije uobičajena praksa na utakmicama europske organizacije, nakon detaljnog pojašnjenja projekta i dogovora o provedbi Uefa je klubu dala zeleno svjetlo i posebno odobrenje za audiodeskripciju utakmice Dinamo - CSKA Moskva.

Komentatori će biti Igor Gabor i Branimir Šutalo koji će se u prijenos uključiti uživo sa stadiona Maksimir.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.