Dinamo na korak do 6 milijuna eura? Di Marzio: Olmov transfer je pitanje sata

Foto: Profimedia

GIANLUCA DI MARZIO, jedan od najpouzdanijih izvora s nogometnog tržišta, objavio je veliku vijest o Daniju Olmu: "U idućih nekoliko sati očekuju se značajni događaji vezani za njegovu budućnost. Najkonkretniji interes za bivšeg igrača zagrebačkog Dinama iskazuje Manchester City. Taj klub već nekoliko sezona prati Olma jer je Pep Guardiola njegov veliki obožavatelj. 

Olmov ugovor s Leipzigom ima klauzulu koja završava uskoro, 15. srpnja. Do tog roka može ga se kupiti za 60 milijuna eura. Englezi su stisnuli kako bi zaključili posao u idućih par sati te tako potukli najveće konkurente za Olma, a to su Chelsea i Barcelona."

Dinamo je na korak do bogatstva

Olmo (26) je već godinama velika želja niza europskih velikana. Svi oni, ovisno o tumačenju i izvoru, imaju vremena do sutra ili do 20. srpnja da Olma kupe po spomenutoj povlaštenoj cijeni. U njegovom ugovoru vrijedi otkupna klauzula od 60 milijuna eura, ali samo do spomenutog roka. Naravno, Olma se može kupiti i nakon toga, ali po bitno višoj cijeni.

Dinamo također s ogromnim zanimanjem prati situaciju oko Olma. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

Najskuplji u povijesti Dinama

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura. 

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 35 milijuna eura. Jasno, time je on najskuplji igrač u povijesti Dinama. Za taj klub je ofenzivac koji pokriva sve pozicije iza napadača u 124 utakmice postigao 34 i namjestio 28 golova.

Za Leipzig je na 148 utakmica zabio 29 i asistirao za 34 gola. Igrajući za Dinamo, postao je i reprezentativac Španjolske. U 38 nastupa za nacionalnu momčad postigao je 11 i namjestio 9 golova. Briljira na aktualnom Euru, na kojem je reprezentaciju doveo do finala s 3 gola i 2 asistencije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.