Dinamo je odigrao maestralno, ali jedan igrač se mora dobro zapitati što radi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je na Maksimiru pobijedio PAOK 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Dva pogotka bezopasnom grčkom sastavu zabio je Bruno Petković. Modri tako imaju veliku prednost uoči uzvrata u Solunu, koji će se igrati idući četvrtak u 18:45. Veliku pobjedu Modrih za Index je analizirao Ilija Lončarević.

Ne znam zbog čega Dinamo u SuperSport HNL-u igra na jedan način, a u Europi na drugi. Možda su uvjereni da su puno jači od ostatka lige pa misle "lako ćemo" i da će pobjede same od sebe doći. Teško mi je to objasniti, no ovakvu igru, kao protiv PAOK-a, odavno nisam vidio kod Modrih.

Dinamo je igrao posve suprotno od onoga što igra cijelu sezonu

Osim velike pobjede od 2:0, najveća dobit ove utakmice je to što je trener Jakirović prvi put postavio igru na drugačiji, brži i moderniji način. Dinamo je igrao totalno suprotno od onoga kako igra skoro cijelu sezonu. Ne sjećam se kada sam zadnji put vidio toliko kontri i polukontri, ne pamtim kada je Dinamo toliko toga polagao na tranziciju kao ovaj put.

Tu je trener Jakirović pogodio i ovo bi trebao biti pravi put za Dinamo u nastavku sezone. PAOK je odigrao onako kako Dinamo igra veći dio sezone: s jalovim posjedom, bez šansi, sporo i na postavljenu obranu. Dinamo je izgledao posve suprotno i to treba biti zalog za nastavak sezone. S ovim kadrom i ovom igrom Modri bi mogli doći do titule prvaka, a tko zna, možda i daleko dogurati u Europi. 

Sučić je budućnost, a Mišić je odigrao doktorski

Tijekom utakmice u više navrata sam se uhvatio kako promatram Sučića. Čitavo vrijeme čini se neprimjetan, kao da ga nema na terenu, a onda u sekundi zabljesne i napravi nešto fenomenalno. Mislim da se dečko u Dinamu fantastično razvija i, nastavi li ovako, bit će njegova budućnost.

Grafika: Sofascore

Mišić je odigrao doktorski i podsjetio na igre s početka sezone, kad je bio ključan igrač Modrih. Petković je odradio svoj posao. Stoperi su još jednom odigrali sigurno, vratar također, a bekovi su bili na visini zadatka, posebice Perković. Čini mi se da je Jakirović uspio oblikovati ekipu od 14, 15 igrača s kojom može do kraja sezone napraviti jako dobar posao.

Ovakav Dinamo protiv ovakvog PAOK-a jako teško može prosuti 2:0, ali sve je moguće. No, moram postaviti pitanje isplati li se Dinamu biti što duže u Europi s obzirom na to da će onda morati igrati na tri fronta. 

Hoxha se mora zapitati

Što se tiče Hoxhe, on ima neke svoje individualne kvalitete, ali pokazuje ih jako rijetko. Tu i tamo pokaže ih u domaćem prvenstvu, a jednom je zabljesnuo protiv Betisa, no takve su situacije prilično rijetke. Radi se o jednostranom igraču, ali to smo znali i kad je dolazio.

Mora se priznati da korektno i pošteno obavlja svoje na terenu, ali bi morao poraditi na svojoj igri ako misli napredovati. Trebao bi i prije primanja lopte snimiti situaciju u kojoj se potencijalno može naći, mora se što prije rješavati lopte i što više koristiti dribling.

Svaka ozbiljna momčad će duplirati krilne pozicije i on jednostavno ne može doći do udarca desnom nogom. To ga limitira i morat će dobro razmisliti o tome kako će napredovati i može li napredovati. Dinamovi napadači moraju zabijati golove na dodanu loptu, a ne samo nakon šuta koji su sami izradili. 

Grafika: Sofascore

Nemojmo paničariti oko Kaneka

Kaneko je definitivno pao u formi. Ne sjećam se da je u posljednjih nekoliko utakmica, u onoliko minuta koliko bi dobio, radio ono što je bio u stanju raditi prije nekoliko mjeseci. Međutim, to nije ništa zabrinjavajuće. To je sasvim normalno.

Na koncu, sve te naše procjene o igračima koje ne poznajemo dovoljno i koji se još nisu dovoljno etablirali mogu biti pogrešne. Jednako je pogrešno za nekog igrača nakon dvije dobre utakmice tvrditi da je pojačanje kao što bi bila greška da se nekoga otpiše zbog dvije lošije partije. Pričekajmo, nema razloga za paniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.