Derrick Rose: Šarić je neustrašiv!

Foto: Screenshot YouTube

DERRICK ROSE trebao je biti nasljednik Michaela Jordana. 2009. na draftu ga bira njegov rodni Chicago i iste je sezone izabran za rookieja godine. Kad se pojavio na parketima najjače košarkaške lige svijeta, bio je senzacija i 2011. je proglašen za MVP-a regularnog dijela sezone. S reprezentacijom je dva puta bio svjetski prvak (2010. i 2014.) i navijači Bullsa s pravom su očekivali da će Rose u ''Vjetroviti grad'' vratiti naslov prvaka.
 

Međutim, to se nije dogodilo. Njegov najveći protivnik bile su brojne ozljede zbog kojih je više pauzirao nego igrao. U jednom je trenutku pod znakom pitanja došao i nastavak karijere, no Rose je i dalje tu.
 
Od prošle godine član je New York Knicksa, a slavni je košarkaš dao intervju za portal iz Los Angelesa, CroatianSports.com.
 
Odmah na početku razgovora Rose je ''zabriljirao''. Upitan je li ikad bio u Hrvatskoj rekao je da nije, ali da je čuo puno lijepih stvari te je dodao kako zna kako su u Hrvatskoj ljudi sjajni.
 
Odgovor ispaljen kao po ''špranci'' jer je bilo očito da pojma nema o kojoj ga zemlji pitaju. Naime, Rose je bio u Hrvatskoj u srpnju 2013. u sklopu dvotjedne europske turneje, u prostorijama Draženovog muzeja održao je konferenciju za novinare, družio se s Gordanom Giričekom, a Biserka Petrović mu je poklonila Draženov dres. No, očito je da čovjek slabo pamti.
 

U nastavku razgovora Rose je rekao i par stvari o Dariju Šariću koji je na dobrom putu da osam godina nakon Rosea postane najbolji novak godine.
 
''Sviđa mi se kako igra. Hrabar je, borben, bori se svake sekunde provedene na parketu. Ima puno samopouzdanja za novaka, što je rijetkost. Što se tiče nagrade za novaka godine, iskreno ne znam tko su drugi kandidati, ali znam da u tim izborima ima puno politike, tako da mi je jako teško prognozirati bilo što'', rekao je Rose.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.