Dementijeva teško protiv hrabre Petković

RUSKINJA Jelena Dementijeva, sedma tenisačica svijeta i prva nositeljica dvoranskog WTA turnira u Parizu, pobijedila je u četvrtfinalu Njemicu rodom iz Tuzle Andreu Petković 3:6, 6:4, 6:2.

Petković je nakon osvojenog prvog seta povela s 2:0 u drugom, ali ipak nije izdržala do kraja. Dementijeva je nakon 2 sata i 15 minuta igre proslavila pobjedu u prvom dvoboju protiv 21-godišnje Njemice, studentice političkih znanosti, koja je u intervjuu tijekom pariškog turnira objavila da se nakon teniske karijere želi aktivno baviti politikom, jedino još nije sigurna ''u kojem svojstvu''.

Petković, inače, uz njemački i srpski jezik, odlično govori engleski, a solidno i francuski, što je zorno dokazala i tijekom spomenutog intervjua. Dementijeva će u polufinalu igrati protiv pobjednice posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Mađarica Agnes Szavay i Amerikanka Melanie Oudin.

Podsjećamo, ranije su međusobni ogled u polufinale izborile Talijanka Flavia Pennetta, inače druga nositeljica, i nepostavljena Čehinja Lucie Šafarova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.