TOTTENHAM

Dele Alli bijesan odjurio u svlačionicu. Mourinho: Ni ne očekujem da bude sretan

Foto: Getty Images

TOTTENHAM je sinoć pobjedom 2:0 protiv Antwerpa preskočio Belgijce i završio natjecanje u skupini J Europa lige na prvome mjestu, ali dalje je kao drugoplasirana prošla i momčad Ivana Leke.

Nakon utakmice najviše se pričalo o igraču koji na njoj nije ni nastupio. Dele Alli nekad je bio jedna od najvećih zvijezda Tottenhama, ali ove sezone je izvan kombinacija Josea Mourinha. Dosad je sakupio samo osam nastupa u svim natjecanjima, niti jednom nije odigrao cijelu utakmicu, a samo je jedanput na terenu bio duže od sat vremena.

I jučer je započeo na klupi, a navijači su dvaput u prvom poluvremenu skandirali njegovo ime i zazivali njegov ulazak.

No Mourinho je imao druge planove. U 68. minuti je napravio posljednju, petu izmjenu, a Alli opet nije dobio priliku. U tom trenutku se pokupio s klupe i otišao u svlačionicu.

Doduše, nekoliko minuta kasnije se vratio, ali njegova primarna reakcija dovoljno govori o nezadovoljstvu Portugalčevom odlukom.

"Nemojmo bježati od stvarnosti. Igrač s klupe koji shvati da je napravljeno svih pet izmjena a da on nije među njima nije sretan igrač. I ne očekujem da bude sretan", rekao je Mourinho.

Slična se situacija dogodila desetak minuta ranije kad je Mourinho napravio tri izmjene. Bale i Vinicius su nakon izlaska s terena sjeli na klupu, a Harry Winks je odjurio u svlačionicu. Mladi veznjak imao je punu minutažu u prve četiri utakmice Europa lige, ali u Premier ligi nije zaigrao već skoro puna dva mjeseca. 

Djelovao je vrlo nezadovoljno odlazeći s terena, no u njegovom slučaju Mourinho je ponudio drugo objašnjenje.

"Ja sam mu rekao da ode. Svakom igraču kojeg sam zamijenio rekao sam da ode jer je vani hladno i draže mi je da odu u svlačionicu i istuširaju se. Neki su radije odlučili ostati. Winks je odlučio otići i sretan sam jer sam mu ja to rekao", objasnio je Mourinho.

Golove za Tottenham postigli su Vinicius i Lo Celso, a Spursi su natjecanje u skupini završili s 13 bodova, jednim više od Antwerpa i tri od LASK-a, dok je Ludogorec izgubio svih šest utakmica. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.