Del Potro bolji od Tsonge, Cirstea izbacila Janković!

ARGENTINAC Juan Martin del Potro pobijedio je Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu u osmini finala Roland Garrosa 6-1, 6-7(5), 6-1, 6-4.

Bila je to treća pobjeda Del Potra protiv Tsonge u trećem međusobnom susretu. Prethodne dvije je Argentinac upisao na tvrdoj podlozi, koja Tsongi odgovara puno više nego zemlja. Pokazao je to i ovaj meč, u kojem je Tsonga prvi i treći set izgubio bez pravog otpora.

Drugi je dobio u tie-breaku, a u četvrtom je platio cijenu izgubljenog servisa u devetom gemu. Del Potro je bez problema odservirao za meč i izborio četvrtfinalni susret protiv Španjolca Tommyja Robreda. Tsonga je u cijelom meču imao samo jednu break loptu (realiziranu), Del Potro 13., a iskoristio ih je šest. Argentinac je na primanju servisa osvojio 47 poena, Tsonga samo 22.

Cirstea izbacila Janković!

Rumunjska tinejdžerica Sorana Cirstea pobrinula se u ponedjeljak za nastavak iznenađujućih ili senzacionalnih rezultata na ovogodišnjem Roland Garrosu…

Cirstea je u osmini finala izbacila 5. nositeljicu, Jelenu Janković iz Srbije sa 3-6, 6-0, 9-7, nakon dva sata i 44 minute igre. Rumunjska 19-godišnja tenisačica je, podsjećamo, u osmini finala eliminirala 10. nositeljicu, Dankinju Caroline Wozniacki, a sada je stigla do još većeg skalpa, protiv tenisačice koja je u protekle dvije godine igrala u polufinalu French Opena.

Nakon što je Janković osvojila prvi set, Rumunjka je osvojila sedam gemova u nizu. Janković je nakon zaostatka 3-0 u trećem setu pozvala fizioterapeuta zbog problema sa žuljevima. Ipak, u trećem setu je stigla do servisa za meč pri vodstvu 5-4, kojeg nije iskoristila. U 11. gemu je Srpkinja propustila dvije vezane break lopte, 15-40 na servis Cirstee, koja je u 16. gemu meča stigla do breaka koji joj je omogućio najveću pobjedu u karijeri.

Stosur preko Razzano do četvrtfinala

Poznate su sve četvrtfinalistikinje drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa. Posljednja je plasman među osam najboljih izborila Australka Samantha Stosur pobjedom nad Francuskinjom Virginijom Razzano s lakih 6-1, 6-2.

Već plasman u osminu finala bio je najbolji rezultat u Roland Garrosu za 25-godišnju Stosur, ali ona je uvjerljivom igrom protiv Razzano uspjela napraviti još korak dalje.

Za samo jedan sat i 13 minuta igre Stosur je došla do pobjede realiziravši 4 od 12 break prilika i pritom ne izgubivši niti jedan svoj početni udarac. Sljedeća protivnica Australke koja je u trećem kolu izbacila Ruskinju Jelenu Dementijevu, bit će Rumunjka Sorana Cirstea.

Monfils izbacio Roddicka

Francuski tenisač Gael Monfils posljednji je četvrtfinalist Roland Garrosa. Slavio je Monfils u osmini finala protiv Amerikanca Andyja Roddicka 6-4, 6-2 , 6-3 nakon jednog sata i 51 minute igre i tako izborio plasman među osam najboljih.

Monfils, 11. nositelj turnira, je tako došao na korak od svog najboljeg rezultata u Roland Garrosu, budući da je 2008. nastupio u polufinalu.

Monfils je bio smireniji tijekom cijelog meča i od početka je nametnuo svoj ritam. Francuz je na kraju imao čak 27 winnera više od svog protivnika (45-18), kao i pet neforsiranih pogrešaka manje (23-28), tako da konačan ishod uopće nije čudan.

Bila je to četvrta Monfilsova pobjeda protiv Roddicka u njihovom sedmom međusobnom ogledu, a zanimljivo je da je francuski tenisač slavio u sva tri meča odigrana na zemljanoj podlozi.

U četvrtfinalu će Monfilsov protivnik biti Roger Federer

Roland Garros, osmina finala, tenisači:

Federer (2) - Haas 6-7(4), 5-7, 6-4, 6-0, 6-2
Del Potro (5) - Tsonga (9) 6-1, 6-7(5), 6-1, 6-4
Robredo (16) - Kohlschreiber (29) 6-4, 5-7, 7-6(4), 6-2

tenisačice:

Cirstea - Janković (5) 3-6, 6-0, 9-7
S. Williams (2) - Wozniak (24) 6-1, 6-2
Kuznjecova (7) - Radwanska (12) 6-4, 1-6, 6-1
Stosur (30) – Razzano 6-1, 6-2

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.