Debitirao kod Kloppa, a Jakirović ga potjerao iz Rijeke. Sada će igrati četvrtu ligu

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

MARIO VRANČIĆ (35) je novi igrač druge momčadi Eintrachta iz Frankfurta koja se natječe u četvrtoj njemačkoj ligi, objavio je klub na društvenim mrežama. Veznjak koji je u karijeri upisao šest nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je u Hrvatskoj najbolje zapamćen kao bivši igrač Rijeke koji je u klub s Kvarnera stigao na posudbu iz Stoke Cityja na ljeto 2022. godine.

Bila je to grozna polusezona za Rijeku koja je rušila klupske rekorde u uzastopnim porazima predvođena talijanskim trenerom Serseom Cosmijem. Nakon dolaska Sergeja Jakirovića na klupu, Rijeka je u zimskom prijelaznom roku formalno besplatno "otkupila" Vrančića od Stokea te je odmah proglašen viškom i proslijeđen na posudbu u Sarajevo, gdje je nakon ljeta 2023. godine i ostao stalno, prešavši ponovno besplatno iz Rijeke. Za Rijeku je nastupio u ukupno 15 utakmica postigavši jedan pogodak.

"Bit će uzor mlađim igračima"

Vrančić je u dresu Sarajeva upisao 24 nastupa, postigavši jedan pogodak uz četiri asistencije, a nakon što je od siječnja bio slobodan igrač, prihvatio je poziv druge momčadi Eintrachta za koji nastupaju uglavnom igrači mlađi od 21 godine. U klubu će imati poseban zadatak - da im svojim iskustvom pomogne u razvoju.

"On je igrač kojeg naši mladi talenti mogu slijediti kao primjer i sigurni smo da će im biti velika podrška i na terenu i izvan njega,", rekao je trener Nino Berndroth. "Odrastao sam u ovoj regiji i Frankfurt je moj dom već nekoliko godina, što je, naravno, imalo ulogu kod donošenja odluke", izjavio je Vrančić.

Debitirao kod Jurgena Kloppa

Rođen je u Slavonskom Brodu, a karijeru je započeo u Njemačkoj. U Bundesligi je debitirao za Mainz dok je taj klub vodio Jurgen Klopp, no uspio se nametnuti tek u drugoj momčadi Borussije Dortmund, iz koje je 2012. prešao u Paderborn. Ondje je dvije sezone proveo u drugoj ligi i jednu u Bundesligi, a zatim je dvije prvoligaške sezone odigrao i u Darmstadtu.

Potom je otišao u Englesku, gdje je u Norwichu odradio tri sezone u Championshipu i jednu u Premier ligi. Posebno se ističe sezona 2018./2019., kada je Norwich osvojio Championship, a Vrančić postigao 10 pogodaka. Posljednje sezone u Engleskoj bio je u Stokeu i ostvario učinak od tri gola i sedam asistencija u 30 nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.