TRANSFERI

"De Ligt bi mogao biti bolji nego što su bili Maldini i Nesta"

Foto: EPA

S OBZIROM na to kako se razvija, Matthijs de Ligt na putu je da postane jednako dobar kao Paolo Maldini i Alessandro Nesta, rekao je za Tuttosport legendarni talijanski trener, Marcelo Lippi. 

Nizozemski stoper jako je blizu potpisa s Juventusom, gotovo svi svjetski mediji pišu kako je dogovor s Talijanima samo pitanje dana, neki tvrde i sata, a Lippi smatra da je to senzacionalan posao. 

"Od Neste do Baresija, od Maldinija do Ferrare, od Cannavara pa do Materazzija, vidio sam sjajnih braniča, ali nitko od njih nije u ovim godinama bio dobar kao što je on. Bolji je od svih. On je taj koji može raditi razliku bilo gdje", kaže Lippi za De Ligta. 

Transfer je pri kraju

Ajax će za Nizozemca dobiti fiksnu odštetu od 67 milijuna eura i 13 milijuna eura bonusa. Tako De Ligt na listi najskupljih Ajaxovih prodaja preskače Frenkieja De Jonga koji je par mjeseci transferom u Barcelonu za 75 milijuna eura postao najskuplji igrač Ajaxa u povijesti. 

Raiola je, naravno, za svog klijenta, ali i sebe, isposlovao najbolje uvjete. Juventus je, primjerice, De Ligtu nudio godišnju plaću od 7,5 milijuna eura, ali ona će na kraju s bonusima narasti do 12 milijuna. Mandžukić, na primjer, u istom klubu za isto obračunsko razdoblje dobiva pet milijuna eura.

De Ligt će u novom klubu imati otkupnu klauzulu od 150 milijuna eura, Calciomercato piše da bi transfer trebao biti zaključen već danas, a objavljen 1. srpnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.