De la Fuente: Ako ne igramo na španjolski način, nemamo šanse

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA i Engleska u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu igraju finale Europskog prvenstva. Reprezentacije pod vodstvom izbornika Luisa de la Fuentea i Garetha Southgatea nisu doživjele poraz na turniru. Španjolska je u skupini B pobijedila Hrvatsku, Italiju i Albaniju te izbacila Gruziju, Njemačku i Francusku u nokaut-fazi.

Španjolska lovi četvrto, a Engleska prvo zlato

S druge strane, Engleska je u skupini C remizirala s Danskom i Slovenijom, pobijedila Srbiju, pa u doigravanju savladala Slovačku, Švicarsku i Nizozemsku. Španjolci će u ovom finalu loviti svoje četvrto europsko zlato kojim bi se odvojili na vrhu vječne liste iznad Nijemaca, a Englezi traže prvo.

Španjolski izbornik Luis De la Fuente najavio je da će i u finalu gajiti napadački stil: "Ako mi nismo Španjolska, nemamo šanse. Mnogo smo radili da budemo bolji. Pokušat ćemo se nametnuti u nedjelju tako što ćemo biti mi. Postoje stilovi, načini igre. Imat ćemo i suparnika ispred sebe, ali naša tendencija je očita. Sutra ćemo naravno pokušati igrati u skladu sa svojim snagama. Ali ako ne budemo mogli, bit će zbog posebnih okolnosti igre, to neće značiti da se trend promijenio.

Smireni smo. Nikada nismo izgubili perspektivu. Usredotočeni smo na ono što kontroliramo. Znamo da sutra nema favorita, vrlo je izjednačeno. Ostavit ćemo favorite da razgovaraju s kladionicama. Znamo da ako ne budemo na razini koju smo dosad pokazali, nećemo imati šanse za pobjedu. Ali znam da je imamo i da ćemo je dati u nedjelju. Ponosan sam što vidim proces koji smo slijedili da bismo došli ovdje. Nitko ovoj momčadi nije dao ništa besplatno i imamo pravo biti vrlo ponosni. Postoji sadašnjost i velika budućnost. Vidjeti zemlju predanu ovoj nacionalnoj momčadi je divna stvar."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.