Davis i Wang Meng nastavili dominaciju u brzom klizanju

U DANU obrana naslova s Olimpijskih igara u Torinu prije četiri godine svoj je pečat dao i 27-godišnji Shani Davis. Amerikanac je osvojio zlato na 1000 metara u brzom klizanju.

U Vancouveru je tako ponovio uspjeh od prije četiri godine iz Italije. Postao je ujedno i prvi čovjek u povijesti koji je uzeo dva olimpijska zlata u ovoj disciplini.

Dvostruki svjetski prvak i svjetski rekorder do cilja je došao za 1:09.94 minute, ostavivši iza sebe Mo Tae-Buma iz Južne Koreje, te sunarodnjaka Chada Hedricka.

ZOI, Brzo klizanje, 1000 metara (m):

1. Shani Davis (SAD) 1:08.94

2. Mo Tae-Bum (J. Kor) +0.18

3. Chad Hedrick (SAD) +.0.38

Brzo klizanje na kratke staze: Wang Meng nastavila dominaciju 
   

Sjajna Kineskinja 24-godišnja Wang Meng još se jednom pokazala prejakom za svu konkurenciju na 500 metara, u brzom klizanju na kratke staze (short track), na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Wang Meng je dominantna figura ovoga sporta posljednjih godina, a svoju je snagu potvrdila i u Pacific Coliseumu.

Već je u prvom zavoju došla u vodstvo koje nije ispuštala do samoga kraja. Do pobjede je došla za 42.985 sekundi, obranivši na taj način zlato iz Torina od prije četiri godine.

Najavila je ujedno napad na olimpijske naslove u svim preostalim utrkama, a da je to uistinu moguće potvrđuje podatak da je prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu osvojila zlata i svim olimpijskim disciplinama.


Do srebra je na 500 metara doklizala domaća uzdanica Marianne St. Gelais, dok je bronca završila oko vrata Talijanke Arianne Fontane.

Brzo klizanje na kratke staze, 500 metara (ž):

1. Wang Meng (Kin) 42.985

2. Marianne St. Gelais (Kan) 43.241

3. Arianna Fontana (Ita) 43.804

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.