SP u rukometu

Danski izbornik: Pobjeda protiv Hrvatske pod svaku cijenu ne dolazi u obzir

Foto: EPA

HRVATSKA rukometna reprezentacija u ponedjeljak od 20:30 igra posljednju utakmicu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Protivnik je Danska koja je već osigurala prvo mjesto u skupini i prolazak u četvrtfinale. Uz to, Dance je pokosila crijevna viroza zbog koje nisu trenirali u nedjelju.

Sedam ili osam članova danske delegacije ima zdravstvenih tegoba

Izbornik Nikolaj Jacobsen je potvrdio kako se najgore osjeća lijevi vanjski PSG-a Mikkel Hansen, a uz njega je još sedam ili osam članova momčadi koji su u nedjelju imali problema s crijevnim tegobama.

Oni koji nisu imali zdravstvenih problema, otišli su u razgledavanje piramida u Gizi. Među njima nije bio spomenuti izbornik Jacobsen koji je također imao problema s crijevima. Ostanak u hotelu dao mu je priliku da najavi susret protiv Hrvatske.

"Vidjet ćemo prvo tko će biti fizički spreman za tu utakmicu. Najvažnije je imati što više svježih igrača za četvrtfinale u srijedu. O tome se radi u ovom trenutku", rekao je Jacobsen pa upitan o važnosti pobjede protiv Hrvatske dodao:

"Pobjeda pod svaku cijenu ne dolazi u obzir, moramo biti spremni za četvrtfinale. Naravno da ćemo ući u utakmicu i okušati nešto izvući iz nje, ali nikako si ne postavljamo imperativ pobjede."

Hrvatska protiv Danske igra u ponedjeljak od 20:30

Za kraj je danski izbornik još jednom prokomentirao zdravstvene probleme koji se događaju reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu.

"Nemamo samo mi crijevnu virozu. Hrvatska je također pogođena, Šveđani isto imaju problema kao i Slovenija. Vjerojatno je nešto s hranom", zaključio je Jacobsen.

Podsjetimo, kako bi Hrvatska prošla u četvrtfinale, prvo Katar od 18 sati u ponedjeljak mora dobiti Argentinu, a onda Hrvatska od 20:30 mora svladati aktualne svjetske prvake Dance.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.