Danska legenda: Ako sada pogriješimo, gotovo je

Foto: EPA

LEGENDARNI danski trener Morten Per Olsen, koji je reprezentaciju svoje zemlje vodio čak 15 godina (od 2000. do 2015.), prokomentirao je izglede svojih sunarodnjaka u okršaju s Hrvatskom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Olsen je vodio Dansku na SP-u 2002. godine i Euru 2004., a oba puta je ispao u prvoj rundi nokaut faze. Jedina je osoba koja je odradila 100 utakmica u reprezentaciji i kao igrač, i kao trener. Ipak, nerado komentira situaciju u danskom taboru i ne želi ulaziti u analize utakmice s Hrvatskom.

"Sada je bitna samo sljedeća utakmica, više se ne trebate brinuti o karantenama i sličnim stvarima, svi samo žele proći u sljedeću fazu. U grupnoj fazi uvijek se pitate kakav je rezultat u ostalim utakmicama, hoće li vam netko pomoći ili ćemo uspjeti sami... U nokaut fazi ovisite sami o sebi", rekao je Olsen pa dodao:

"To je ključna razlika. Ako sada pogriješite protiv dobrih momčadi, ispadate."

Danci nisu poraženi u 18 utakmica zaredom.

"Lijepo je proći u nokaut fazu. Puno je tu prestiža, sada treba biti koncentriraniji nego u skupinama u kojima se igra tako puno utakmica. Ne gledaju svi sve utakmice, ali sada je kao u Ligi prvaka kada nakon Nove godine ostanu dobre ekipe koje privlače ozbiljne gledatelje", kaže Olsen.

Osvrnuo se i na najboljeg igrača Danske, Christiana Eriksena.

"Spreman je odvesti svoju karijeru korak dalje. Već je top igrač, spreman je igrati za klub poput Real Madrida ili Barcelone. Eriksen je donio dobru odluku kada je prešao u Tottenham, gdje je puno napredovao. Za Dansku igra puno bolje nego ranije jer svakog tjedna igra protiv najboljih igrača svijeta u Premierligi. Fantastičan i ambiciozan, spreman je učiti na svojim greškama", rekao je Olsen.

Hrvatska i Danska igraju u nedjelju, 1. srpnja, od 20 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.