Danas je finale Eura. Evo gdje i kada ga gledati

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKA i ENGLESKA od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu igraju finale Eura. Favoriti za naslov prvaka Europe tako se sastaju u meču u kojem su ih mnogi predviđali i prije EP-a. No, do tamo su došli na različite načine.

Španjolska je oduševila lijepom, napadačkom, brzom, dominantnom igrom. Tako je pobijedila u svih šest utakmica do finala, što nije uspjelo nikome prije. Nakon što je u grupi riješila Hrvatsku (3:0), Italiju (1:0) i Albaniju (1:0), u nokaut-fazi je nanizala Gruziju (4:1), Njemačku (2:1) i Francusku (2:1). 

Novi Pele i dinamovac doveli Španjolsku do finala

Do finala ju je doveo niz raspoloženih igrača: Dani Carvajal, Rodri, Fabian Ruiz, Nico Williams... Ali, posebno se ističu dvojica: Lamine Yamal i Dani Olmo. Čudo od djeteta na desnom krilu jučer je napunilo 17 godina, ali na Euru igra kao da mu je po iskustvu barem deset godina više.

Što se tiče talenta, dovoljno je reći da ga uspoređuju s Messijem i Peleom. Olmo je pak Španjolsku doveo do finala s tri gola i dvije asistencije iako od šest utakmica jednu nije igrao, a na dvije je ušao kao rezerva.

Engleska se jako mučila, ali je na kraju došla do finala

Engleska se s druge strane jako mučila. Skupinu je prošla iako je postigla samo dva gola: Srbija (1:0), Danska (1:1), Slovenija (0:0). Činilo se da će zatim ispasti već u prvoj nokaut-rundi jer je Slovačka vodila sve do pete minute sudačke nadoknade, kada je Bellingham škaricama izjednačio, a Kane onda u produžecima zabio za pobjedu 2:1.

Slijedila je Švicarska, s kojom je Engleska nakon produžetaka igrala 1:1, da bi je izbacila na penale. Konačno, u polufinalu je eliminirala Nizozemsku s 2:1, također preokretom. 

Do finala su je dovukli Kane i Bellingham, ali ne smije se zanemariti učinak još jedne tinejdžerske senzacije, Kobbieja Mainooa (19) u vezi te njegovog suigrača na centru Declana Ricea. Španjolsku se smatra favoritom u finalu, ali ni ona nije bez mana. U prilog Engleske ide što očito raste kako turnir ide prema kraju.

Prijenos utakmice je na HTV-u 2. Uvodna emisija počinje sat prije finala, od 20 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.