Danas Hrvatska U-17 igra prvu utakmicu na Euru. Evo gdje gledati

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DANAS na Cipru počinje Europsko prvenstvo za nogometaše do 17 godina, a na njemu nastupa i Hrvatska. Momčad koju je u veljači Marijan Budimir naslijedio od Roberta Jarnija izborila je plasman završivši na drugom mjestu u kvalifikacijama koje su se igrale u ožujku. Ispred Hrvatske bio je Portugal, a iza su ostali Njemačka i Irska.

Hrvatska igra u skupini s Austrijom, Danskom i Walesom. Prve dvije momčadi iz grupe izborit će plasman u četvrtfinale. Hrvatska otvara prvenstvo utakmicom protiv Austrije koja počinje u 19:30 sati. Prijenos utakmice možete gledati na kanalu Sport Klub 1, a tekstualni prijenos možete pratiti na Indexu.

Nakon Austrije, Hrvatska će u četvrtak, 23. svibnja, snage odmjeriti s Danskom dok će posljednju utakmicu u skupini igrati u nedjelju, 26. svibnja, protiv Walesa. Hrvatska se prošle godine vratila na U-17 Euro nakon što je propustila tri uzastopna izdanja ovog turnira. Najbolji rezultat svakako je treće mjesto iz 2001. godine, a ostvarila ga je generacija koju je predvodio Niko Kranjčar.

Tko igra za Hrvatsku?

Golmani: Antonio Rajić (Dinamo), Adrian Hrvojević (Chicago Fire)

Obrana: Noa Mikić (Dinamo), Karlo Pajsar (Dinamo), Marko Zebić (Dinamo), Ljubo Puljić (Bayern Munchen), Raul Kumar (Istra), Kristian Mandić (Eintracht Frankfurt), Duje Milišić (Hajduk)

Vezni red: Dukan Ahmeti (Istra), Petar Kostelac (Lokomotiva), Tomas Baković (Dinamo), Roko Vojvodić (Hajduk), Niko Horvat (Borussia Monchengladbach)

Napad: Patrice Čović (Hertha), Bruno Durdov (Hajduk), Luka Vrzić (Gorica), Mislav Ćutuk (Dinamo), Ivan Barić (Osijek), Patrik Marić (Slaven Belupo)

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.