svjetsko prvenstvo u rukometu

Dan kada je Hrvatska igrala prvu utakmicu. Prepoznajte Červara '91.

Foto: HRS

NA DANAŠNJI dan 1991. godine rukometna reprezentacija Hrvatske igrala je prvu utakmicu. I to protiv Japana, s kojim sutra igra prvu utakmicu na SP-u 30 godina kasnije.

Međutim, 14. siječnja 1991. nije mogla ni maštati da igra na SP-u jer je bila dio Jugoslavije. Zato je Japan ugostila u prijateljskoj utakmici u zagrebačkoj Kutiji šibica. 

Momčad punu velikana vodio je izbornik Josip Ćos Milković, a pomoćnik mu je bio Lino Červar, tada anonimni trener Umaga. 

Protivnik Hrvatske bio je Japan jer je utakmicu dogovorilo Hrvatsko-japansko društvo prijateljstva.

Bez obzira na to što je Japan bio egzotika, a hrvatski igrači i tada, kao dio Jugoslavije, velesile, legendarna mala dvorana na Trešnjevci bila je krcata navijačima, a atmosfera je bila sjajna. Sve je bilo puno hrvatskih zastava, pjevale su se domoljubne pjesme.

Prvu utakmicu reprezentacije koja će kasnije postati olimpijski i svjetski prvak igrali su Peribonio, Šola, Stojanović, Obran, Farkaš, Ipša, Glavinić, Obrvan, Kljajić, Puc, Ćavar, Tomljanović, Gudelj, Zovko.

Utakmica je završila rezultatom 23:23.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.