Damir Batinić maknut sa subotnje utakmice

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

OSJEČKI sudac Damir Batinić trebao je dijeliti pravdu na susretu 25. kola HNL-a između Lokomotive i Istre ove subote, no to se neće dogoditi. Batinić je skinut, a umjesto njega utakmicu će suditi splitski arbitar Duje Strukan.

Cijeli ovaj slučaj posebno je zanimljiv nakon što je Batinić poslao pismo javnosti u kojem je podnio ostavku na poziciju dopredsjednika tek formirane Sudačke komisije.

Podsjetimo, Damir Batinić nakon izbora nove Sudačke komisije, koju je jučer potvrdio Izvršni odbor HNS-a, podnio je ostavku na mjesto dopredsjednika i člana tog tijela. Batinić je nezadovoljan načinom izbora članova Komisije te imenovanjem Brune Marića na mjesto predsjednika.

Izvršni odbor HNS-a Batinića je postavio na poziciju Marićevog zamjenika, odnosno dopredsjednika sudačke organizacije iako je poznato da dvojac nije u najboljim odnosima.

"Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom osjetljivom trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima te onaj tko neće biti 'daljinski navođen' iz Međugorja", naveo je Batinić te o ostavci obavijestio predsjednika Saveza Davora Šukera, prvog operativca Marijana Kustića te članove IO-a.

Također, Batinić je skinut i sa zaostale utakmice između Belupa i Rijeke koja se igra u srijedu. Kako je Batinić već prije najavio da se oprašta od suđenja, da mu je ovo zadnja sezona, možemo reći da je na ovakav način zaključio karijeru.

‘’Dobio sam obavijest od Igora Pristovnika da sam maknut s liste, a već sam krenuo na put. Ne postoji pravna osnova prema kojem su to mogli napraviti, osim ako se sudac razboli ili dobije lošu ocjenu u prošlom kolu, pa se naknadno miče s liste. Ipak nisam iznenađen njihovom odlukom i nije mi žao. Stao sam u Baranji, pozvao društvo i sad ćemo se lijepo  podružiti i zabaviti, a probleme hrvatskog suđenja neka rješava dalje  Bruno Marić’’, kazao nam je Batinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.